Historia & Konsthistoria

Släktforskning ger dig svaren om din bakgrund, hisnande levnadsskildringar och förståelse för historien. Vem är jag och var kommer jag ifrån?
Våra erfarna ledare ger dig verktygen för hur du ska kunna komma vidare i din forskning, vare sig du är nybörjare eller har släktforskat innan.

Kursinnehåll
Har du tålamod, fantasi, tid och framförallt ordning och reda på ditt material, så får du en hobby som varar livet ut. Vi arbetar både teoretiskt och via olika dataprogram.
Detta förutsätter att du har datavana.

Studiematerial
Under cirkelns gång kan du som deltagare teckna elev abonnemang på kyrkböcker på nätet, till ett mycket förmånligt pris. Detta abonnemang kan du även använda hemma mellan sammankomsterna. Kostnad 395:-.

Cirkelledare
Jan-Erik Hansson, han har en mycket stor erfarenhet och kunskap.

Bra att veta
Vi arbetar både teoretiskt och via olika dataprogram. Detta förutsätter att du har Datavana och att du har gått någon form av nybörjare.

Anmälningsinformation
Anges datum är detta preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.