Trädgård, hus och hem

En studieresa i Kungälvs kommun där vi besöker tre hus som byggts med sunda material och intressanta lösningar.

Att se och prata med människor som själva planerat och byggt hus brukar vara väldigt inspirerande så därför är denna ekobygg - kurs inriktad på att i en minibuss resa runt till tre olika hus byggda med lite olika förutsättningar och olika utföranden för att på plats se hur husägaren tänkt och gjort sina val.

Mer information om rutten och husen vi ska besöka kommer senare.

Färdrutten startar kl. 9:00 vid Nils Ericssonsplatsen i centrala Göteborg och vi återkommer till samma plats kl. 16:00 på eftermiddagen.

Vi planerar att resa runt med en minibuss där majoriteten av kursdeltagarna får plats. Några kursdeltagare kommer att färdas i några olika bilar eller om man är lite försiktig, i egen bil.

Vi kommer resa runt till tre olika typer av hus.

Kursledare
Ledarna för kursen är ekobyggaren och lergurun Ulf Henningsson som driver företaget Eko Ulf och bebyggelseantikvarien Ulrika Lindh på Slöjd & Byggnadsvård. Tillsammans kommer vi att guida er runt bland dessa tre hus.

Fika och lunch
Fika och lunch ingår ej i kursavgiften, så vi rekommenderar alla att ta med en matsäck som vi äter under resan. Vi planerar både en kaffepaus och en lunchpaus.

Att tänka på
Ta med kläder efter väder.

Att gå kurs under pandemin
Kurserna som går i Slöjdseminariet under 2021 är begränsade till sex deltagare mot tidigare 8-12.

Den stora fördelen är såklart att smittorisken blir betydligt lägre. Men det innebär också en högre kvalitet då du snabbare kan få hjälp och mer personlig handledning samtidigt som risken att behöva vänta på maskiner eller utrustning minskar. Nackdelen är att priset blir högre när kostnaden ska delas på färre personer.

Om coronasituationen förändras kan det hända att vi tar in fler deltagare till höstens kurser och då sänker priset. Ifall det blir aktuellt så meddelar vi det på vår hemsida under varje kurs och i våra sociala medier, samt via mail eller sms till er som redan anmält er.

NÄR, VAR & HUR
Datum: 11 september 2021
Tid: lördag kl. 9-16
Kursledare: Ulf Henningsson och Ulrika Lindh
Avgift:
Plats: Rundresa i Kungälvs kommun, samlingsplats är Nils Ericssonsplatsen i Göteborg kl.9:00.

Anmälan och frågor
Anmälan är ännu inte öppen. Men du kan redan nu föranmäla intresse för kursen genom att maila lisa.molander@vgregion.se, så meddelar vi dig när du kan anmäla dig!

Mer information om kursinnehåll:
Slöjd & Byggnadsvård
Tel: 010-441 43 60
E-post: slojdochbyggnadsvard@vgregion.se