Lättläst version saknas
Tillbaka

Hantverk- & Skördemarknad i Dingle

Lördagen den 23 september mellan klockan 10-14 blir det fullt ös utanför gammelgården i Dingle. Fokus för dagen är närproducerade produkter och hantverk i alla dess former. Knallar med lokalt producerade produkter och grönsaker kommer och det blir tipspromenad, lotteri, hunduppvisning, tunnbrödsbakning och klippning av får.  

Dessutom kan du delta i en rad olika prova på workshops inom gamla och nya tekniker såsom tvåändsstickning, bullarebönning och krockning. Här nedan kan du klicka dig vidare och anmäla dig till det du vill prova. Alla prova på workshops är kostnadsfria.  

Läs mer och anmäl dig till våra workshops

Tvåändsstickning 
Bullarebönning och dubbelstickning 
Krockning
Flerfärsgstickning
Hönsstrikk 
Dominostickning 
Nålbindning
Stickning för nybörjare 

Under dagen kommer det även vara tre föreläsningar med temat hållbarhet

Kl.11.00  Biologisk mångfald i trädgården, vad finns att göra så här års?
Filip Johansson hoppade av en chefskarriär inom IT-branschen för att flytta till en gård på landet och börja odla. I sin rikt illustrerade bok Trädgårdshacks, på sitt instagramkonto och i sin app gardenr har han samlat husmorsknep, finurliga lösningar och trädgårdshacks gällande allt ifrån att fixa smarta sådder, att bygga egna verktyg, att fixa klätterstöd, till hur man maxar skörden, men så klart också hur man njuter av sin trädgård. Det är enkelt, roligt och med en tanke på biologisk mångfald och en hållbar trädgård. Här finns smarta saker att göra under hela trädgårdsåret! 

Kl.12.00 Att odla jord
Christine Chillcot är odlare och utbildad skogsträdgårdsdesigner och brinner för odling och jord. På sin lyra har hon även strängar som kock, fotograf och mycket annat. 
Christine bor med sin familj på en liten gård nordöst om Munkedals samhälle. 

Kl. 13.00 Nygamla sätt att sköta gräsytor 
Personal från Gata och Park tillsammans med miljöstrateg på Munkedals kommun visar när de slår med lie. Miljöstrateg Bosse Säll berättar lite om ett pågåendeprojekt om grönyteskötsel i kommunen. 

Arrangör
Svarteborgs Hembygdsförening i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Väst, Sparbanken Tanum, Munkedals kommun, Bellas hörna samt bidrag från Dingleskolans elevförbund.