Tillbaka

Hjälmens dag Dalaberg

Syntolkning bild: En cyklist med blå ryggsäck och cykelhjälm cyklar efter en väg.

Cykelhjälmen räddar liv! Enligt Trafikverket skadas varje år ca 2000 cyklister allvarligt i trafiken och varje år omkommer 20–30 cyklister.

23 juni kl. 16:00 - 18:00
Denna dag lyfter vi tillsammans hur viktigt det är att bära hjälm när du cyklar. Vi kommer sprida cykelglädje! Välkomna!
Vi bjuder på tipspromenad, enkel fika, hinderbana med cykel och mycket annat.

Vad behöver jag ha med?
En hjälm om du ska cykla. Om du inte vill cykla, kom med ett glatt humör så ses vi.

För att vi ska göra dagen så säker som möjligt ska vi hålla avstånd och tänka på varandra. Använda gärna munskydd om du vill. Tvätta eller sprita händerna noga. Vi ska också säkerställa och påminna om läget.

Välkommen till Dalaberg, vi håller till på fotbollsplanen vid Myråsvägen, Uddevalla.

Arrangörer: SV Väst och Västra Vi Unga i samarbete med NTF Fyrbodal, Samhällsguide Uddevalla, Polisen Uddevalla och Islamiska centret
För mer information kontakta: faraah.mohamud@sv.se eller 073-504 13 58

Affisch Hjälmens dag Dalaberg


Om NTF

NTF är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik för alla - ung som gammal. Nollvisionen är vår ledstjärna. Ingen skall dödas eller skadas allvarligt i trafiken. Tillsammans gör vi trafiken säkrare för alla!

IMG_0565 beskuren 1.jpg

NTF FyrBoDal har sin verksamhet i 17 kommuner. Vi kan hjälpa dig med tex råd om bilbarnstolar (vi hyr även ut babyskydd), vi har mopedundervisning i skolan, trafiksäkerhetsutbildningar för företag och kommuner. Går det för fort utanför ditt hus kan du köpa hastighetsmätning av oss. Vi mäter cykelhjälms- och bältesanvändningen. Ett äldreråd finns. Kommuner kan köpa trafikundervisning för skolan. Plus lite fler projekt… Vi jobbar helt enkelt med det mesta inom trafiksäkerhet.

NTF består av ett centralt kansli samt av regionala NTF-förbund. NTF finansieras via Trafikverkets anslag för ideella organisationer, samarbete med kommuner, landsting, Länsstyrelsen samt genom samverkan med kommersiella aktörer inom ramen för partnerskap. I nätverket finns också medlemsorganisationer.
Trafiksäkerhet är folkhälsa!

Vi ses på Hjälmens dag!
Vi som jobbar på NTF FyrBoDal heter Kristina och Agneta

Fakta om NTF

NTF Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande
Grundat år 1934
Ideell förening, fri och politiskt obunden
Antal anställda
NTF hela Sverige ca. 40
NTF FyrBoDal: 2

Antal kansli i Sverige 14
Kontakta oss i Fyrbodal:
Tel: 0520-22 40 40
Mejl: fyrbodal@ntf.se
Hemsida: fyrbodal.ntf.se