Tillbaka

Nu har vi två lokaler i Lysekil

59:an; denna kåk har blivit våran  

I Lysekil har SV Väst en fantastisk lokal på Kungsgatan 41, en sekelskifteslägenhet i fil. Kakelugnar och utsikt över parken. Massa verksamhet, hantverk, språk med mera. Under många år har vi även haft verksamhet i HSOs lokal på Kungsgatan 59C.   

Efter en massa trista turer och en mycket liten förståelse så bestämde sig HSO för att flytta från lokalen och kvar stod vi med en stor grupp med personer med funktionsnedsättning som inte hade någonstans att vara, sammanfattar Annie Pettersson, SV Väst, även aktiv inom FUB i Lysekil.   

Vad gör man?   

Man gråter lite och sen kavlar man upp ärmarna och så förhandlar man, fortsätter Annie, och skyndar sig att tillägga: Så nu är lokalen Studieförbundet Vuxenskolans.  

Tillsammans hjälptes vi åt att göra lokalen fin

Lokalen var sliten men den är stor. Det är en gammal kyrka i ett hyreshus. Altartavla med Jesu liv och lidande och en bassäng för vuxendop under scenen. FUB Lysekil och Vi Unga träffades en dag på sommarlovet och röjde. Vi slängde alla gamla skåp och skräp. Det blev några vändor till soptippen. Sen skurade vi den grundligt. FUB  Kungälv skänkte oss en grön hörnsoffa. Vi klädde om alla stolarna. Det blev några turer till loppis så nu har vi en härlig hörna man kan hänga i. Vi har en scen. Vi har en stor lokal för dansDen är tillgänglighetsanpassad. Och framför allt: Den är vår! 

Samarbete med pensionärsföreningar

Under vintern ska vi öppna lokalen på dagtid för äldre ensamma. Det ska bli en träffpunkt, med fika, cirklar, dans, kortspel, friskvård. Detta ska vi samarbeta med PRO, SPF Seniorerna, SKPF och Aktiva seniorer med. Förhoppningsvis kommer även kommunen att vara med på ett hörn.  

Dans med tecken

På måndagarna träffas Goa Gänget, en grupp om 20-25 personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Det tränas dans, tecken och musik. I gruppen finns tre personer i rullstol och det är bra att lokalen är anpassad för det.   
Det är också bra att lokalen har en bra ljudisolering, inflikar Annie.  
 

Fotoklubben har nästan alltid över 20 medlemmar som kommer på månadsmöten, så den verksamheten har vi flyttat till nya lokalen, liksom Akvarell- och Litteraturcirkeln. På onsdagarna har vi en dansgrupp och på fredagarna Häng med FUB och  After stick. På helgerna har fotoklubben öppet med sin utställning som de hängt där.   

Gamla lokalen kommer SV Väst att ha kvar, där har vi ju kontoret och en massa cirklar.