Tillbaka

Utbilda medlemmar & förtroendevalda

Utbildning av medlemmar och förtroendevalda är en stor och viktig del av Liberalernas verksamhet. Här listar vi utbildningar, material och stöd som hjälper er i det arbetet.

 Politik i praktiken - Ett grundläggande studiematerial som handlar om Liberalerna, att bedriva liberal politik och hur verksamheten fungerar.

Relevanta kapitel i Politik i praktiken:
Så fungerar liberalerna
Arbetet i fullmäktigegrupp och nämnder
Liberala värderingar i kommunpolitiken
Den demokratiska organisationen

    
  Grattis du är nyvald! - Utbildningen är helt digital och passar främst dig som är ny i politiken. Men den kan användas som gemensamt studiematerial och diskussionsunderlag tillsammans med mer rutinerade liberaler. 
   
Bli en lättläst politiker - Utbildningenär helt digital och lär ut grunderna i att skriva lättläst svenska. Den riktar sig främst till politiker på kommun- och landstingsnivå. Du kan gå den helt kostnadsfritt.
     
  Utbilda nya medlemmarFör Liberalerna är det viktigt att välkomna och ta hand om nya medlemmar på ett sätt att de hittar sitt engagemang och sin plats i partiet. Som medlem ska man få många möjligheter att träffa andra som är politiskt intresserade.
   
Reflektionshandledning: Duktiga flickors revanschDuktiga flickors revansch är en viktig bok. Den belyser den viktiga frågan om hur duktighet blivit förknippat med stress och ohälsa istället för att vara något bra och eftersträvansvärt.