Föräldragrupp vid skolfrånvaro

Information

Kursen är mycket populär och vi tittar på möjlighet att utöka antal platser. Alla som anmäler sig kommer hamna på kölista och erbjudas plats på en kursomgång längre fram.

Brottas du med att ditt barn inte kommer iväg till skolan, eller kommer till skolan tack vare väldigt mycket jobb från dig som förälder?

Ekerö Kommun erbjuder nu en föräldragrupp för de föräldrar som upplever och regelbundet måste hantera denna utmaning. Gruppen ger möjlighet att både ta del av kunskap som inom området och att utbyta erfarenheter föräldrar emellan. Hur gör andra föräldrar i samma situation? Vilka tips och råd har de föräldrar som varit i den här situationen under en längre tid?

Kursen riktar sig till vårdnadshavare med barn i årskurs F-klass - årskurs 9.

Kursen leds av två gruppledare som i sitt dagliga arbete möter föräldrar i liknande situationer. Även Ekerö Närvaroteams medarbetare och kommunens Råd&stöd deltar vid något tillfälle.

Gruppledarna kommer fånga upp de frågeställningar som finns hos deltagande föräldrar. Varje tillfälle har ett tema eller program samt tid för samtal och utbyte föräldrar och gruppledare emellan.

Vi träffas vid fem tillfällen.

Datum:
Onsdagar den 9 och 23 oktober, 6 och 20 november och 4 december

Tid:
Klockan 18.00 - 19.30

Plats:
Närvaroteamets lokal på Ångbåtsvägen 6, Ekerö

Gruppledare:
Janna Sjöholm, skolkurator Ekerö kommun och Lars Johansson, gruppledare Studieförbundet Vuxenskolan.

Deltagandet är kostnadsfritt men antalet plaster är begränsat.

Om Studieförbundet Vuxenskolan (SV)
SV är ett av Sveriges största studieförbund. Vi är en idéburen folkbildningsorganisation med visionen om ett samhälle där människor växer genom kunskap, insikt och delaktighet. SV består av 30 avdelningar i Sverige och vi som anordnar denna kurs är SV Stockholms län och bedriver verksamhet i 24 av länets 26 kommuner (ej Stockholm och Lidingö).

Startdatum:

2024-10-09

Tid:

18:00 - 19:30

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Ons

Arrangemangsnr:

167640

Plats:

EXT Ångbåtsvägen 6 17830 Ekerö

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Stockholms län