Uppstartsträff Bokcirkel för småbarnsföräldrar - kamratcirkel i Nybro på Rosa Cafe

Information

Träffa andra nyblivna föräldrar för social samvaro och gemensamt lärande om småbarnsåren. Var med i vår bokcirkel för småbarnsföräldrar.

I våra bokcirklar får du möjlighet att fördjupa dig i barns utveckling, samtala och byta erfarenheter med andra föräldrar.
Passar dig som har barn i åldern 0-3 år.

Upplägg:
Vi bjuder in till en uppstartsträff där ansvarig verksamhetsutvecklare på Vuxenskolan berättar om vad det innebär att ses i kamratcirkel, studiebok och tillhörande studiematerial som man kan jobba efter(om man vill)
Första tillfället träffas vi på Rosa Cafe där verksamhetsutvecklare från Vuxenskolan presenterar olika böcker och hjälper er att komma igång.
Under denna träff bestämmer ni vilka dagar och tider som passar bäst för er grupp.
Ni väljer själva om ni vill ses i våra lokaler, på bibliotek/café, under barnvagnspromenader, hemma hos varandra eller annan lämplig plats.
Därefter ses gruppen vidare under 5 träffar. Vill man fortsätta längre så går det bra. Det får gruppens önskemål styra i överenskommelse med personal på Vuxenskolan.
Vi kommer även erbjuda två tematräffar där vi får besök från Förskolan som berättar om deras verksamhet och från Socialtjänsten som berättar om sitt uppdrag

Studiematerial:
Gruppen får en gemensam bok till sitt förfogande, det finns olika att välja mellan med tillhörande studieplan(förslag på upplägg).

Kamratcirkel:
En kamratcirkel bygger på gruppens gemensamma lärande, det finns alltså ingen arvoderad lärande ledare. En kamratcirkel är kostnadsfri att vara med i men man tar med sitt egna arbetsmaterial. En i gruppen behöver utses till cirkelledare för att registrera närvaro vid träffarna men har inget lärande ansvar för det. För den som blir cirkelledare erbjuds utbildning och gemenskap vid våra årliga cirkelledarträffar som tack för hjälpen. Ett fint och viktigt uppdrag för den som känner sig manad.

Kurslokal:
Uppstartsträffen hålls på Rosa Cafe i Paradiset

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart, där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

Varmt välkommen!

sökord: KC24

Startdatum:

2024-09-02

Tid:

11:00 - 12:30

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Mån

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

51481

Plats:

Rosa Cafe Göljemålagatan 18a 38235 Nybro

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kalmar län