Biodling Nybörjare

Information

Välkomna på en härlig kurs i biodling för nybörjare . Kursen omfattar 6 teori-kvällar a 3 lektionstimmar och 2 praktik-dagar i bi-gården. Tillsammans åtta sammankomster. Teori-delen startar upp för att sen övergå till praktik-delen i mitten/slutet av maj.

Teori:
Bisamhället och dess invånare. Binas biologi. Biodlarens kupor och utrustning. Genomgång av binas stora betydelse för naturen och våra skördar av bär och frukt. Bisjukdomar med varroabekämpning. Året i bigården. Binas svärmning. Avläggare. Drottning odling. Skattning och honungshantering. Lämplig lokal, honungsslunga o.d. för mindre hobby-biodlare. In vintring.

Praktiken under våren
Vår undersökning av samhället. Vidare utveckling av samhällena.

Studiematerial
Vi använder oss av Mina första år som biodlare +arbetsboken och vi beställer böckerna så att den finns vid första träffen.
Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar.

Bra att veta
Vi startar kursen så fort vi har minst 8 anmälda och om startdatum anges är detta preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar. Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad. Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För mer information kontakta oss
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900

Startdatum:

2025-03-18

Tid:

18:30 - 21:00

Antal tillfällen:

8

Veckodag:

Tis

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

98305

Plats:

Studieförbundet vuxenskolan Västra klevgatan 7 45230 Strömstad

1 450 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Väst