Hästunderstödd Terapi HUT

Information


INNEHÅLL
Basen i verksamheten på gården är coaching med samtalsmetoden MI där vi får hjälp av hundar och hästar i förändringsarbetet. Vi erbjuder även stresshantering/meditation/mindfulness tillsammans med hästar och/eller hundar för såväl privata timmar som för mindre grupper mot förfrågan. Har du friskvårdsbidrag från din arbetsgivare så är detta godkända aktiviteter.

Du kan boka genom att skicka ett pm via vår facebooksida,sms eller skicka ett mail med dina önskemål så återkommer vi till dig. Vi är anslutna till Epassi och tar emot FAR-fysiska aktiviteter på recept.

Vi utgår från individen och nuläget och skapar med hjälp av olika verktyg positiva förändringar så att dina/era förutsättningar till förbättrad livskvalité tas tillvara och därmed ökar möjligheterna för att t.ex. gå i skolan eller delta i arbetslivet. Vi använder oss av MI som samtalsmetod och hästar och hundar som kollegor i arbetet. Verksamheten bedrivs på hästgården Nötbacken som ligger ca 3 mil norr om Enköping, vi tar hjälp av rörelse och utevistelse i naturen tillsammans med djuren för att öka möjligheterna att uppnå goda resultat.

Vi arbetar utifrån ICF´s coachings principer.

Till gården kan du komma både privat eller genom företag/organisationers försorg - såsom t.ex. skolan/kommunen/socialtjänsten/vården.

Jag som driver gården och verksamheten heter Lena Åkesson och är utbildad ungdomskonsulent, ungdomscoach med MI, ridterapi nivå 1,2,3 (av 3), stresshantering/meditation/mindfulness, qi-gong, fysiska aktiviteter på recept och i hjärt-och lungräddning. Att möta våld och trauma - och få hjälp av hästar, naturen och Compassion som förhållningsätt. Samtalsledarutbildning i existentiella livsfrågor.

Mina kollegor hästarna Flipi, Hausti, Utlagi, Kraftur, Harpa och Rhapzody samt hundarna Hampus, Lycka och Kurre har en egen liten flik på hemsidan där ni kan läsa mer om dom.

På gården finns ett modernt stall där vi har en samtals- och fikahörna, en samlings- och aktivitetslokal på logen, ridhus, ridbana, rundkorall och Sinnenas stig som är en rid- och promenadslinga. Det finns en härlig grillplats under ekarna med utsikt över åkrarna och en liten sjö, där vi kan samtala, fika och kanske grilla en korv tillsammans.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

LEDARE
Lena Åkesson nötbacken.seENKÄT
Du kommer i slutet av kursen att få en webbenkät via mail. Vi är tacksamma om du tar dig tid att svara på webbenkäten. Den ger oss underlag för att förbättra vår verksamhet. Tack på förhand.

VILLKOR
I samband med att du anmäler dig till denna kurs/föreläsning så godkänner du våra anmälningsvillkor och personuppgiftshantering.
LÄS MER HÄR

Startdatum:

2024-10-09

Tid:

13:30 - 14:30

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Ons

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

73440

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Sala Kålgårdsgatan 22 73331 Sala

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Västmanland