Hälsokompisar 62+

Information

Hälsokompisar 62+

Kursen är för dig som är 62 år eller äldre och bor i ensamhushåll.
Denna kurs drivs med stöd av Socialstyrelsen och vi kan därför erbjuda den helt kostnadsfritt.

Hälsokompisar 62+ erbjuder varierande och berikande upplevelse för äldre som vill förbättra sin hälsa och samtidigt knyta nya kontakter. Genom att delta i dessa aktiviteter kan du upptäcka nya intressen, få värdefulla kunskaper och främja ett bättre mående.

Målet är att deltagarna ska upptäcka nya intressen och aktiviteter som bidrar till deras psykiska och fysiska hälsa. Detta projekt är upplagt på 7 träffar under hösten och vid första tillfället så diskuterar vi vilka aktiviteter som skulle kunna vara intressanta att genomföra. Exempel på vad det skulle kunna vara: deltagande i lokala kulturevenemang, vandring i närliggande parker och natur, studiebesök, prova på sensingyoga och andra fysiska aktiviteter, matlagning, mindfullness, samtal om livserfarenheter och andra aktiviteter som främjar välmående.
Denna studiecirkel leds av Eva Anderzén. Vid första träffen planerar vi upp träffarna utifrån gruppens behov och önskemål.

Upplägg:
Start onsdag 28/8 kl.14.00-15.30. Därefter varannan onsdag ojämna veckor samma tid. Samtliga datum: 28/9, 11/9, 25/9, 9/10, 23/10, 6/11, 20/11

Förkunskaper:
Inga, men vi ser att du befinner dig inom den målgrupp som projektet riktar sig till.

Lokal:
Kurslokal är bokad och utgår ifrån SVs lokaler på Polhemsgatan 16. Entrén är på markplan men har en ramp och automatisk dörröppnare. Det finns rullstolsanpassad toalett. Vissa träffar kan bli på annan plats beroende på vad vi vill göra.

Kursledare:
Eva Anderzén, håller även kurser i Sensingyoga och brinner för hälsofrämjande aktiviteter och har mycket erfarenhet och idéer som hon gärna delar med sig av.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Du får en kallelse till kursen ca. 1 vecka före kursstart, där finns all praktisk information. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/ på mejl, annars kommer den med vanlig post. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi förbehåller oss rätten att ställa in kurser med för få anmälda. Vid frågor kontakta sandra.andersson@sv.se 0704552518
Denna kurs hålls i samverkan med Socialstyrelsen.

Startdatum:

2024-08-28

Tid:

14:00 - 15:30

Antal tillfällen:

7

Veckodag:

Ons

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

51175

Plats:

SV Kalmar Polhemsgatan 16 39239 Kalmar

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kalmar län