Vedic art, måleri och vedisk filosofi

Information

I Vedic Art vävs måleriet samman med vedisk filosofi där man menar att vi redan har all den kunskap som vi behöver inom oss. Det handlar om att måla bortom tanke och intellekt. Du får del av de Vediska principerna som syftar till att öppna det kreativa seendet och hitta ditt personliga uttryck i målandet. Hela grundkursen är tre helger, men du kan också välja att gå en helg (spelar ingen roll vilken helg du väljer). Denna kurs är 19 och 20 oktober.

Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som är nyfiken på målning och vill prova en väg att vara kreativ, må bättre, hitta energi, glädje och inspiration. Den lämpar sig för nybörjare likväl för den som är van målare. Inga förkunskaper krävs.

Mål
Målet med kursen är att du ska upptäcka glädjen och friheten i att skapa fritt helt utan bedömning och krav. Utifrån dig och den plats du befinner dig på just nu.

Innehåll
Vedic Art skapades av konstnären Curt Källman. Ordet Veda kommer från sanskrit och betyder kunskap/visdom. Grundsynen inom Vedic Art är att vi alla har stor skaparkraft och kunskap inom oss själva. Måleriet är ett redskap för att plocka fram dessa resurser så att de kan användas i konsten och i livet. Vedic Art bygger på 17 principer och i kursen får du del av dem vilka hjälper dig att väcka upp denna kunskap. Principerna underlättar skapandet, tar bort motstånd i processen och gör det lätt att ta fram kreativiteten inom oss. De är redskap att använda när du skapar. Under kursen varvas teori och praktik.
Detta är några saker du kan uppleva under en Vedic Art kurs:
• Känslan av att måla utan ansträngning
• Känslan av att vara mer närvarande i den kreativa processen och ha mindre fokus på resultatet
• Hitta glädjen och friheten i ditt måleri
• Komma i kontakt med ditt personliga uttryck

Material
Material ingår ej. Du får en lista med förslag på material. Ett startpaket kan köpas genom kursledaren (meddela i så fall detta vid anmälan).

Gruppstorlek
Denna kurs har plats för 7 deltagare.

Om kursledaren
Agneta Zetterlund är bland annat konstnär och författare samt utbildad Vedic Art-lärare och har tidigare haft kurser i Vedic Art.

Startdatum:

2024-10-19

Tid:

10:00 - 15:30

Antal tillfällen:

2

Veckodag:

Lör Sön

Arrangemangsnr:

10325

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Östra Långgatan 40 43241 Varberg

1 300 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland