Prova på MediYoga för NPF anhöriga

Om kursen

Vill du prova på MediYoga som metod för stresshantering, både förebyggande, behandlande och som copingsstrategi en stressig vardag?

MediYoga är en terapeutisk yogaform, som knyter samman den yogiska traditionen med den moderna västerländska vetenskapen. Genom mjuka enkla rörelser, andning, djupavslappning och meditation sätter MediYoga igång kroppens självläkande system.
Den medvetna andningen går som en röd tråd genom hela yogapasset, och övningarna anpassas efter sin egen förmåga. Rörelserna är långsamma och inkännande, utan krav eller prestation.

Mediyoga har visat goda resultat vid stressrelaterade besvär men även vid sömnbesvär, oro och ångest. Metoden passar särskilt bra för dig som anhörig som behöver få veta hur man på egen hand kan reglera sitt autonoma nervsystem för att hjälpa kroppen att komma ur det sympatiska nervsystemet (stress-system) för at istället koppla på det parasympatiska nervsystemet, vårt lugn- & ro-system.


Ledare är Caroline Petersson och driver mottagningen NATURLIGTVIS i Skövde. Hon är legitimerad hälso- & sjukvårdskurator, KBT-terapeut och utbildad inom Mediyoga och Medicinsk yoga. Har jobbat på BUP och är själv förälder till barn med diagnos. Därför vill hon särskilt rikta sig till er som anhöriga och jag hoppas att ni vill prova på denna terapeutiska yogaform. Om man skulle vilja fortsätta så finns det både möjlighet att fortsätta i en grupp men även digitala format om man har svårt att komma iväg men ändå vill fortsätta.

Startdatum:

2024-06-02

Tid:

14:00 - 16:15

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Sön

Arrangemangsnr:

308038

Plats:

SV Skövde Rådmansgatan 24 54954 Skövde

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Skaraborg