Keramik Dekortekniker med infärgad lera

Information

Ta ditt skapande i keramik till nästa nivå!
På kursen får du lära dig olika metoder att dekorera din keramik i läderhårt skick. Vi arbetar i mörk och ljus stengodslera och använder oss av porslinslera och färgkroppar i många olika färger. Du kommer att få pröva på att engobera med pensel, bollspruta, och doppmetod. Rista igenom lagren (det kallas sgraffito) samt föra över målade bilder och mönster med hjälp av silkespapper. Vi kommer också att göra enkla mönster i Nerikomi-teknik.
När kursen är klar kommer du att ha med dig ett antal kakelstora provbitar som du dekorerat i de olika teknikerna plus ett antal alster som du dekorerat (kruka, muggar, fat eller vas).

Förkunskaper
Denna kurs passar för dig som har grundläggande eller mer avancerade förkunskaper i keramik och vill utforska dekortekniker. Vi skapar i liten grupp (max 8 personer).

Upplägg
Kursen sträcker sig över 5 veckor med träffar på onsdagar 17.30-20.30.

Kursmaterial
Material och utrustning finns på plats. Kostnad för lera, glasering och bränning ingår i kursavgiften. Enkel fika med kaffe/te och kex bjuder vi på och du tar själv med annat fika/snack om du så önskar.

Ledaren
Elisabet Söderström är en inspirerande ledare med stort intresse och gedigen erfarenhet att undervisa inom det keramiska området. Hon har provat på det mesta inom keramik, fortbildar sig ständigt och utvecklar hantverket i sin egen mysiga, rymliga och välutrustade keramikverkstad i centrala Uppsala.

"Jag älskar även att leda keramikkurser och den kreativa gemenskap som uppstår då vi skapar. Jag har mycket att lära ut och visa, och det är så kul att se hur varje individ förkovrar sig mer och mer. Hos mig får man undervisning och vägledning, frihet omsorg och uppmuntran"

Se mer av Elisabets keramik HÄR

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Foto: Elisabet Söderström

Startdatum:

2024-11-06

Tid:

17:30 - 20:30

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Ons

Arrangemangsnr:

51480

Plats:

Keramikstudio Elisabet Söderström Samaritergränd 3B 75319 Uppsala

2 750 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Uppsala län