Keramik fredag 18:00

Information

KURSINNEHÅLL
Keramik är ett av våra populäraste ämnen sedan lång tid tillbaka och vi har kurser för både stora och små. Välkommen du också!

På en studiecirkel i keramik förekommer både gemensamma och enskilda arbetsmoment. Våra erfarna ledare visar olika grundläggande tekniker och du tar sedan själv arbetet vidare i din egen riktning. Utifrån vad du vill tillverka så föreslår ledaren rätt teknik och handleder dig på vägen. Gruppdeltagarna har också stort utbyte av varandra genom diskussioner och gemensamma erfarenheter.

Det finns möjlighet att prova på de flesta tekniker såsom drejning, kavling, ringling, skulptering med mera. Det tar upp till 4-5 sammankomster innan du har ett färdigt föremål att ta hem.

Moment som ingår i kursen
· Att välja lera, mängd och färg
· Knådning av leran för att få ut luftbubblor
· Teknikval
· Putsning och eventuell dekorinristning
· Torkning
· Skröjbränning
· Glasering och dekorering
· Glasyrbränning

MATERIALKOSTNAD
Leran köper du av oss på plats. Priset är 65:-/kg och inkluderar bränning och glasyr. Vi noterar hur mycket lera du använder varje gång och skickar en faktura i slutet av terminen.

FÖRKUNSKAP
Keramikkurserna kräver inga förkunskaper – alla nivåer är välkomna! Eftersom du får individuell handledning med just ditt arbete så är nivån alltid rätt.

ÅLDER
Keramik passar för alla åldrar! Just den här kursen är tänkt för vuxna från 15 år. För yngre deltagare hänvisar vi till våra familjekurser, där barn som har fyllt 7 år är välkomna tillsammans med en vuxen.

LOKAL
Vår keramiklokal ligger på en innergård i centrala Lund, nära promenadstråket Lilla Fiskaregatan och Grand Hotel. För att komma in på innergården behöver du en kod till den elektroniska grinden. Denna kod får du på sms vid kursstart.

Lokalen ligger en halv trappa ner och nås genom ett par korta trappsteg. Hiss finns ej.
I lokalen finns nio drejskivor varav fyra är elektriska. Det finns rejäla arbetsytor, flera keramikugnar samt en massa spännande redskap. Det enda du behöver ta med är din egen fantasi!

BRA ATT VETA
Lera, vatten, rinnande glasyrer – keramik är ett kletigt hantverk! Förkläden finns att låna i lokalen, men vi rekommenderar även oömma kläder och skor.

VAD ÄR EN STUDIECIRKEL?
Denna grupp är en studiecirkel, vilket betyder att deltagarna är med och utformar innehållet och fortsätter att delta aktivt. Cirkelledaren erbjuder en grundplanering och sedan är deltagarna med och tycker till. Vi delar gärna våra frågor i gruppen och lär oss genom att hjälpa varandra.

KURSLEDARE
Håkan Rosén har många års erfarenhet av keramik, inte minst som ledare för våra familjekurser. Han är till vardags bildlärare på gymnasiet och har ett brett intresse för kreativa hantverk.


Startdatum:

2024-09-06

Tid:

18:00 - 20:15

Antal tillfällen:

12

Veckodag:

Fre

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

15124

Plats:

Lunds keramiklokal Stora Gråbrödersgatan 13 22222 Lund

3 600 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Lundabygden