Keramik Skapa din egen personliga tekanna

Information

Ta ditt skapande i keramik till nästa nivå!
På kursen lär du dig att tillverka tekannor med en teknik som bygger på en kombination av drejning och kavling av delar som sammanfogas till en lätt och fin tekanna. För dig som inte kan dreja går det även att tillverka alla delarna med kavlingsteknik. Till din personligt designade tekanna kommer du även att kunna göra lite tillbehör som matchar - till exempel koppar eller kanske en mjölkkanna.

Förkunskaper
Denna kurs passar för dig som har grundläggande eller mer avancerade förkunskaper i keramik och vill utveckla din ditt skapande.

Upplägg
Kursen sträcker sig över två helger med 3 träffar: lördag-söndag 21 och 22 september, kl 10.00-16.00 samt samt lördag 16 mars, kl 10:00-13.00. Vi skapar i liten grupp (max 8 personer).

Kursmaterial
Material och utrustning finns på plats. Kostnad för lera, glasering och bränning ingår i kursavgiften.

Ledaren
Elisabet Söderström är en inspirerande ledare med stort intresse och gedigen erfarenhet att undervisa inom det keramiska området. Hon har provat på det mesta inom keramik, fortbildar sig ständigt och utvecklar hantverket i sin egen mysiga, rymliga och välutrustade keramikverkstad i centrala Uppsala.

"Jag älskar även att leda keramikkurser och den kreativa gemenskap som uppstår då vi skapar. Jag har mycket att lära ut och visa, och det är så kul att se hur varje individ förkovrar sig mer och mer. Hos mig får man undervisning och vägledning, frihet omsorg och uppmuntran"

Se mer av Elisabets keramik HÄR

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.
Enkel fika med kaffe/te och kex bjuder vi på. I vårt pentry finns kylskåp, micro och viss köksutrustning om du väljer att ta med lunch eller så finns flera trevliga ställen att äta på i närheten.

Välkommen!

Foto: Elisabet Söderström

Startdatum:

2024-09-21

Tid:

10:00 - 17:00

Antal tillfällen:

3

Veckodag:

Lör Sön

Arrangemangsnr:

51479

Plats:

Keramikstudio Elisabet Söderström Samaritergränd 3B 75319 Uppsala

2 750 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Uppsala län