Keramik - tisdagsförmiddagar

Information

Var i nuet, skapa med dina händer och lär dig någonting nytt!

Innehåll
På den här kursen får du möjlighet att fördjupa dig i keramikens olika tekniker - drejning, kavling, tumning, ringling och glasering. Du får lära dig grunderna i drejning: centrering, lyft och forma. Vi kommer även kavla en kanna eller vas, kavla/dreja tallrikar och ljusstakar, tumma en härlig tekopp med öra, dekorera och skapa mönster med engober (infärgad lera) och glasera under kursen.

Upplägg
Keramikkursen sträcker sig över 8 tillfällen och vi träffas veckovis med undantag för den 3/9 då det inte är något kurstillfälle. Datum för kursen är 27/8, 10/9, 17/9, 24/9, 1/10, 8/10, 15/10 och den 22/10.


Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Ålder från 13 år och uppåt.

Materialkostnader
Utöver kursavgiften tillkommer 70 kr/ kg lera, där glasyr och två bränningar ingår.

Bra att veta
Kursen är förlagd i ändamålsenliga lokaler ca 3 km utanför Tyringe, där Mejstad Träd och Lera har en keramikverkstad med drejskivor, stort arbetsbord, avsedd yta för glasering och två keramikugnar. Keramikverkstaden ligger i ett ombyggt stall som ligger mitt i naturen långt från buller.


Ledaren
Moa Mejstad är keramiker utbildad på Capellagården, Öland. Hon har många års erfarenhet av att leda studiecirklar i keramik. Alla våra kursledare genomgår Studieförbundet Vuxenskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 3 anmälda deltagare. Sista anmälningsdag är tio dagar före startdatum. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post. Håll koll på er skräppost, för kallelsen/fakturan kan hamna där.

För mer information kontakta oss
e-post till SV Skåneland

Startdatum:

2024-08-27

Tid:

10:00 - 13:00

Antal tillfällen:

8

Veckodag:

Tis

Arrangemangsnr:

116838

Plats:

Mejsatad Träd och Lera Skogsby 2502 28291 Tyringe

2 975 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Skåneland