Skapa i lera Pukeberg Fortsättningskurs

Information

Innehåll
Denna kurs riktar sig till dig med erfarenhet av keramiskt skapande. Demonstrationer av grundläggande tekniker, såsom kavling, tummning och ringling har ske vid de tidigare kurstillfällena, så fokus går över till mer eget uttryck under kursen.
Vi kommer inte att gå igenom drejning, men de deltagarna som sen tidigare har kunskaper kring drejning kan utföra det på plats.
Vill du lära dig drejning? Det kommer tillfälle till detta under hösten 2024 (egen kurs sök på drejning eller keramik)

Upplägg
Arbetet kommer utgå från deltagarnas egna målsättningar och intressen. Vid första kurstillfället så diskuteras vad varje individ vill uppnå vid kursens slut och kursledaren ger råd om hur personen ska gå till väga och vilka tekniker som är rimliga att fokusera på under den begränsade kurstiden.


Förkunskaper
tidiga förkunskaper krävs

Ledaren:
Agnes Marin är keramiker aktiv i Ateljehus Pukeberg. Hon utbildad vid bland annat Capellagården och skulpterar, gjuter och drejar i stengodslera och porslin.
Instagram: https://www.instagram.com/agnesmarin.keramik/
Hemsida: https://www.agnesmarin.com/

Kursmaterial
Material så som lera köps på plats av kursledaren. Bränningskostnader tillkommer.

Boktips
Bra grundläggande böcker är Potters bok av Bernard Leach eller Keramisk handbok av Finn Lynggaard, dessa hittas begagnade på nätet eller antikvariat. Till kursen behövs inte denna litteratur endast vid eget intresse.

Bra att tänka på
Om deltagaren blivit inspirerad av några specifika föremål, böcker eller bilder får dessa gärna tas med till lektionerna då de underlättar diskussion och illustrerar både för kursledaren och för de andra deltagarna vad hen siktar på eller inspireras av.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

Startdatum:

2024-09-09

Tid:

18:00 - 21:00

Antal tillfällen:

8

Veckodag:

Mån

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

51649

Plats:

Ateljehus Pukeberg Pukebergarnasväg 30 38234 Nybro

2 550 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kalmar län