Sommarkurs i silversmide med steninfattning

Information

Välkommen att förverkliga dina drömmar i vår stora välutrustade smedja. Här arbetar du från idéskiss till färdig produkt. Att arbeta med händerna ger skaparkraft, lust och stor tillfredsställelse! Kreativitet och handens arbete förenar ett genuint hantverk och deltagarna i gruppen.

INNEHÅLL OCH MÅL
På denna kurs kommer du att lära dig filteknik och använda diverse stiklar och tänger för att få över materialet på stenen. Du kommer också att lära dig att kunna avgöra vilken tjocklek på materialet beroende på stenens form och storlek samt att lära dig räkna på materialanvändning genom att mäta stenens omkrets och höjd. Målet med kursen är sedan att du ska klara göra sarg-fattning, klo-fattning och chaner-fattning, samt sätta i stenen.

FÖRKUNSKAPER
Det krävs att du har goda kunskaper i silversmide för att kunna gå denna kurs.

KURSLEDARE
Michelle Skagert, är guldsmed med flerårig erfarenhet av att hålla kurser i silversmide. Hon är också en erfaren ädelstensinfattare, kan alla dess knep för att få till olika enkla som spännande fattningar till era ädla stenar men även vanliga strandstenar (om det skulle vara av intresse). Hon individanpassar sig och gör kursen intressant för var och ens kompetens nivå samt erfarenhet. Michelle ser till att du får en givande kursdag oavsett nybörjare eller varit med ett tag som kursdeltagare.

VIKTIG INFORMATION
Materialkostnad tillkommer och debiteras efter kursens slut. Ni träffas på följande datum, 24/6, 25/6, 26/6 och den 27/6.

Startdatum:

2024-06-24

Tid:

11:00 - 15:30

Antal tillfällen:

4

Veckodag:

Mån Tis Ons Tors

Arrangemangsnr:

45209

Plats:

Annelund Annelundsgatan 55 D 21444 Malmö

2 600 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Malmö