Lär dig att tillverka egen grillost

Kvinna med glasögon och sjalett lagar mat i ett kök och ler mot kameran.

Information

Du behöver inte ett helt mejeri för att göra din egen ost! Nu har du möjligheten att lära dig göra grillost (av Halloumityp) att ha till grillen och vegetariska rätter med mera!


Under ett kurstillfälle får du lära dig göra grillost av komjölk med utrustning du redan har hemma. Grillost är en svensk variant av Halloumi, som är en ost god att steka eller grilla.

Syftet med kursen är att du får lära dig - med komjölk, några få andra ingredienser och enkla redskap -  i teori och praktik, hur du gör din egna grillost. Osten kommer att vara opastöriserad, men vi går igenom det steget teoretiskt i kursen ifall du vill göra pastöriserad grillost framöver.

Bra att veta

- Efter avslutad kurs kommer du få med dig både grillost, vassle (om du vill), kunskap och förhoppningsvis självförtroende i att göra detta igen i ditt egna kök!
- Kursen vänder sig till nybörjare, inga förkunskaper krävs.
- Fika, råvaror och studiematerial ingår i kursavgiften. Meddela eventuella allergier vid anmälan.

Kursledare

Lisa Ljuslin, Åby, kursledare i mejeriprodukter för hushållet.

Lisa Ljuslin kommer ursprungligen från Jämtland där mathantverkskulturen är levande och traditionellt viktig. Lisa bor nu med sin familj i en villa i Åby och tillverkar till stor del sina egna mejeriprodukter hemma i köket och familjen äter gärna hemgjord ost till middag. Hon har företaget Lisas bakgård i Åby där det bakas knäckebröd, tunnbröd och napolitansk pizza och hösten 2024 vann hon guld i SM för mathantverk.

Anmälan är bindande och avanmälan måste ske innan kursstart för att man ej ska bli betalningsskyldig.

Varmt välkommen med din anmälan!

Startdatum:

2025-11-08

Tid:

10:00 - 14:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Lör

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

46027

Plats:

Åbyforsvägen 7, Åbyforsvägen 7, 36334 Tjureda

950 SEK

Har du några frågor?

Kontakta SV Kronoberg