Dumplings och Gyozas för barn

Information
Ta chansen att göra dumplings tillsammans i vårt fina kök på Grynbodgatan! Denna kurs vänder sig till barn mellan 10–16 år tillsammans med förälder eller annan medföljande vuxen. Dumpling och Gyozas är små degknyten med fyllning som tillagas på olika sätt: kokas, ångkokas, steks eller friteras!KURSINNEHÅLL OCH MÅL
Ni delas upp i mindre grupper och arbetar tillsammans efter vägledning, tips och råd från kursledaren. Vi kommer att göra små läckra och smakrika degknyten med olika fyllningar samt dippsåser som förhöjer smakerna. Utöver kinesiska dumplingsklassiker tar kursen även upp tillagning av Gyoza, japanska dumplings som är gjorda med en tjockare deg av vete. Du får också lära dig om de olika metoderna att tillaga dessa härliga Dumplings på ett pedagogiskt sätt som är enkelt att ta till sig.
Recepten har tagits fram på så vis att man enkelt kan komma i gång med dumplings hemma efter kursen. Vi avslutar dagen med att tillsammans avnjuter, jämför och utvärderar de olika varianter som tillagats och därefter hjälper alla till att duka av och fixa till i köket.
KURSLEDARE
Esperanza har tidigare drivit restaurang i Stockholm. Hon är född och uppvuxen i Lima, Peru, med en kinesisk far och en peruansk mor. Hennes far lärde henne de kulinariska hemligheter som ligger i de kinesiska ingredienserna - basen i det asiatiska köket, medan hennes mor bidrog med de latinamerikanska matlagningsinfluenserna.
VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer med ca 300: -. Vuxna betalar 585:- per person, barn 375:- per person. Information om allergier, intoleranser och kosthållningar behöver ske vid anmälan till kursen. Ange detta i meddelandefältet i samband med anmälan. Ta med eget förkläde.
Startdatum:
2025-10-11
Tid:
12:00 - 15:00
Antal tillfällen:
1
Veckodag:
Lör
Lediga platser:
Arrangemangsnr:
300755
Plats:
Studieförbundet Vuxenskolan, Grynbodgatan 20, 21133 Malmö
960 SEK