Konservera & fermentera grönsaker

En person skär röda paprikor på en skärbräda omgiven av olika grönsaker i ett kök.

Information

Upptäck konsten att konservera & fermentera grönsaker!
Fermenterade livsmedel är smakrika och innehåller miljontals goda mikroorganismer som främjar tarmhälsa och matsmältning. Fermentering är en urgammal och hållbar metod för att bevara mat – lär dig hur du gör det hemma!
Under kvällen får du lära dig grunderna i konservering och fermentering, samt ta del av praktiska tips och handledning.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Bra att veta

En mindre avgift swishas på plats för ingredienser som ättika, socker, salt mm
Ta gärna med egna grönsaker, till exempel vitkål, tomater, rödbetor eller gurka. Det finns även möjlighet att köpa grönsaker på plats.
Ta med glasburkar att lägga grönsakerna i.

Ledare

Lena Fransson är utbildad kostekonom och hushållslärare med lång erfarenhet av bakning och matlagning. Lena driver Ebbarps Norrgård strax utanför Forserum.

Frågor

Kontakta Veronica Åberg
veronica.aberg@sv.se 0380-57 56 02

SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.

Startdatum:

2025-09-23

Tid:

18:00 - 21:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tis

Arrangemangsnr:

104037

Plats:

Ebbarps Norrgård, Ebbarp 4, 57197 Forserum

650 SEK

Har du några frågor?

Kontakta SV Jönköpings län