Lär dig att syra grönsaker

En glasburk med inlagda gurkor, dill och vitlök på en ljus bakgrund.

Information

Kursinnehåll

Målet med workshoppen är att deltagarna får med sig grundläggande kunskap om vad fermentering/syrning av grönsaker innebär och om dess hälsofrämjande effekter samt att få prova på att syra grönsaker i praktiken.

Kursplan

Workshoppen består av ett tillfälle och innehåller en kort föreläsning om fermentering/syrning samt en praktisk del där deltagarna får syra olika grönsaker blandad med kryddor och salt själva med guidning av studieledaren. I slutet av workshoppen ska alla deltagare fått med sig en egen burk med syrade grönsaker hem.

Studiematerial

Studiematerialet som ligger till grund är 3 olika böcker:
“Fermentera 2.0” av Jenny Neikell IBSN978-91-1-308561-6
“Kimchi och Kombucha” av Soki Choi IBSN 978-91-7424-772-5
“Fermentera” av Jenny Neikell IBSN 978-91-1-307112-1
Det kommer inte lämna ut några stenciler, deltagarna uppmanas att göra egna anteckningar. Ovanstående böcker kommer också finnas på plats för inspiration.

Cirkelledare

Helen Lysmo

Bra att veta

Deltagarna uppmanas att ta med sig de grönsaker de själva vill syra men studieledaren kommer också att ha med morötter och vitkål för de som inte ha med något. Naturskyddsföreningen Eslöv kommer också att tillhandahålla glasburkar, salt och kryddor samt annat material som behövs för syrning av grönsaker.

Anmälningsinformation

Anmälan här på sidan. Vid frågor kontaktar du Lisa Formare på 0707341184 eller lisa.formare@sv.se

Cirkeln arrangeras i samarbete med

Eslövsbygdens Naturskyddsförening

Startdatum:

2026-03-12

Tid:

18:00 - 19:30

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tors

Arrangemangsnr:

203103

Plats:

SV Eslöv, Ystadsvägen 10, 24138 Eslöv

Kostnadsfri

Har du några frågor?

Kontakta SV Skåneland