Lär dig att syra grönsaker
Information
Kursinnehåll
Målet med workshoppen är att deltagarna får med sig grundläggande kunskap om vad fermentering/syrning av grönsaker innebär och om dess hälsofrämjande effekter samt att få prova på att syra grönsaker i praktiken.Kursplan
Workshoppen består av ett tillfälle och innehåller en kort föreläsning om fermentering/syrning samt en praktisk del där deltagarna får syra olika grönsaker blandad med kryddor och salt själva med guidning av studieledaren. I slutet av workshoppen ska alla deltagare fått med sig en egen burk med syrade grönsaker hem.Studiematerial
Studiematerialet som ligger till grund är 3 olika böcker:“Fermentera 2.0” av Jenny Neikell IBSN978-91-1-308561-6
“Kimchi och Kombucha” av Soki Choi IBSN 978-91-7424-772-5
“Fermentera” av Jenny Neikell IBSN 978-91-1-307112-1
Det kommer inte lämna ut några stenciler, deltagarna uppmanas att göra egna anteckningar. Ovanstående böcker kommer också finnas på plats för inspiration.
Cirkelledare
Helen LysmoBra att veta
Deltagarna uppmanas att ta med sig de grönsaker de själva vill syra men studieledaren kommer också att ha med morötter och vitkål för de som inte ha med något. Naturskyddsföreningen Eslöv kommer också att tillhandahålla glasburkar, salt och kryddor samt annat material som behövs för syrning av grönsaker.Anmälningsinformation
Anmälan här på sidan. Vid frågor kontaktar du Lisa Formare på 0707341184 eller lisa.formare@sv.seCirkeln arrangeras i samarbete med
Eslövsbygdens NaturskyddsföreningStartdatum:
2026-03-12
Tid:
18:00 - 19:30
Antal tillfällen:
1
Veckodag:
Tors
Arrangemangsnr:
203103
Plats:
SV Eslöv, Ystadsvägen 10, 24138 Eslöv
Kostnadsfri