Safta, sylta, frys in - Ta vara på säsongens smaker

Information
Vill du lära dig hur man gör egen sylt, saft och fryser in frukt och bär på rätt sätt?Gå vår praktiska och inspirerande kurs – perfekt för både nybörjare och dig som vill fördjupa dina kunskaper!
Kursinnehåll:
– Grunderna i saftning och syltning
– Sterilisering av burkar och flaskor
– Tips för frysning av frukt och bär
– Recept och tekniker för lång hållbarhet
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävsBra att veta
Tag med bär och frukt själv. Om du inte har går det att köpa på plats.Om du får mycket frukt och bär i sommar kan du frysa in och ta med det till kursen.
En mindre avgift swishas på plats för ingredienser som socker med mera.
Tag med burkar. Glasburkar med tätslutande lock fungerar utmärkt. Om du planerar att frysa in din sylt eller saft, tänk på att burkarna måste vara fryssäkra – då är plastburkar ett bättre val.
Ledare
Lena Fransson är utbildad kostekonom och hushållslärare med lång erfarenhet av bakning och matlagning. Lena driver Ebbarps Norrgård strax utanför Forserum.Frågor
Kontakta Veronica Åbergveronica.aberg@sv.se 0380-57 56 02
SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.
Startdatum:
2025-09-04
Tid:
18:00 - 21:00
Antal tillfällen:
1
Veckodag:
Tors
Arrangemangsnr:
104036
Plats:
Ebbarps Norrgård, Ebbarp 4, 57197 Forserum
650 SEK