Kreativt skrivande - fortsättningskurs del 2

Om kursen

Kreativt Skrivande - fortsättningskurs del 2 är för dig som redan skriver, som vill utveckla din teknik och bli skickligare i hantverket. Du kanske redan har texter hemma som du vill arbeta med under kurstillfällena eller utveckla en textidé.

Kursen är även för dig som gått Kreativt skrivande - fortsättningskurs del 1. Kursen är en fördjupning i kreativt skrivande snarare än att bredda dina kunskaper. Vi blandar föreläsning med övningar och gruppdiskussioner.

Under fem måndagskvällar (varannan vecka) kl 17.30 - 20.00 med start 2 september 2024 träffas vi för att utforska och lära oss mer om kreativt skrivande. Övriga datum 16 september, 30 september, 14 oktober och 28 oktober 2024.

Kursinnehåll
Fördjupning karaktärer
Vi går på djupet med vad en karaktär vill, behöver och önskar för att handlingen ska få fler lager och inte falla platt på första sidan.

Fördjupning treaktsstruktur
Vi dissekerar tre-akts-strukturen och djupdyker i viktiga scener. Vad som ska hända i scenen, när i din berättelse och varför.

Textanalys
Vi diskuterar i grupp texter av kända författare, vad de gör bra och vad vi kan lära oss av hur de skriver.
Vi går igenom nybörjarmisstag och hur du undviker dem.

Klichéer och Arketyper
Vad det är och hur vi kan använda oss av dem samt vad vi bör undvika.

Metaforer och Liknelser
Vad går igenom vad metaforer och liknelser är och hur vi arbetar med dem i vår text.

Redigera text som ett proffs
När du har kommit en bit på vägen, har ett textstycke, och vill slipa till texten då är det dags att byta teknik för att se på texten med nya ögon.
Var ska man börja? Vad letar vi efter? Hur ska jag veta om det är bra eller dåligt det jag skrivit?
Vi går igenom tekniker och metoder för att utveckla din text.

Genrer
Vad kännetecknar olika genrer och vilken genre ska du välja att skriva i? Vi undersöker din inre skrivare röst, vad du vill förmedla och därför lättare kan välja vilken genre du ska skriva i. Samt vad din målgrupp förväntar sig att läsa.

Material
Anteckningsbok och penna. Om du vill skriver du på dator.

Cirkelledare
Jenny Albderi, författare till Ett fantastiskt liv (2022) och Ett lyckligt liv (2023) utgiven av Lava Förlag. Följ Jenny på @inteutanminbok på Instagram.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill lära dig andra ämnen har Studieförbundet Vuxenskolan - många andra cirklar och kurser - klicka på länken och sök på vår hemsida.

Startdatum:

2024-09-02

Tid:

17:30 - 20:00

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Mån

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43786

Plats:

SV Växjö Blockvägen 8 35245 Växjö

1 600 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kronoberg