Skriv din berättelse - del 1

Om kursen

Längtar du att få inspiration och utveckling i ditt skrivande? Då har du hittat rätt!

Syftet och målet för kursen som helhet är att inspirera och ge stöd till dig som vill skriva en berättelse om din släkt eller om något annat som ligger dig varmt om hjärtat. Detta är del 1 av 3 i en serie skrivarkurser. Häng med från början!

Att bli duktig på att skriva handlar mycket om övning. Det finns många olika typer av texter - vilken typ är du som författare? Vi arbetar därför med skrivövningar i form av korta berättelser. Den första meningen och den första sidan kan vara avgörande för att en läsare ska vilja fortsätta. Vi tittar på språket som ett medel för att berätta. Vi tar också upp om olika skiljetecken och hur du ska använda dem.

Det är roligt att börja skriva, men ibland försvinner inspirationen efter en tid och då blir skrivandet ett arbete. Vi pratar om hur vi kan stärka motivationen till skrivandet när inspirationen försvinner.

Innehåll
- Det är roligt att skriva.
- Locka en läsare.
- En författare vill bli läst.
- Språket är författarens redskap.
- Skrivandets lust och arbete.
- Skiljetecken och prestation.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper då detta är en grundkurs.

Material
Material tillhandahålls av ledaren.

Bra att veta
Följande datum är inplanerade (reservation om gruppen bestämmer något annat): 19 sep, 3 okt, 17 okt, 31 okt, 14 nov och 28 nov 2024.

Kursledare
Solveig Jonsson Perjos.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill lära dig andra ämnen har Studieförbundet Vuxenskolan - många andra cirklar och kurser - klicka på länken och sök på vår hemsida.

Startdatum:

2024-09-19

Tid:

18:00 - 20:30

Antal tillfällen:

6

Veckodag:

Tors

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43847

Plats:

SV Växjö Blockvägen 8 35245 Växjö

1 100 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kronoberg