Franska konversation B2/C1

Information

Fokus i kursen ligger på att göra sig förstådd och att förstå och underhålla flytet i franskan! Vi utvecklar vår franska genom att läsa och diskutera, samt övar hörförståelse genom att lyssna på varandra när vi pratar om texterna vi läser. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 tillfällen.

Förkunskapskrav
För dig som kan följa huvuddragen i originaltexter. Du kan uttala dig om många olika ämnen, t ex diskutera olika lösningar i en problemsituation. Läsningen och konversationen kommer att vara på ungefär nivå B2/C1 (se CEFR-skalan för mer information om språknivå).

Kurslitteratur
"Extension du domaine de la lutte" av Michel Houellebecq
ISBN: 9782290028513

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Du hittar boken hos de flesta nätbokhandlare.
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Fabrice Carayon. Fabrice föddes i Saint-germain-en-laye, en stad belägen väster om Paris, och har arbetat som filosofilärare i 13 år där. Han är legitimerad lärare i filosofi och svenska som andra språk men har även utbildat sig till franska som främmande språk-lärare och jobbat på Franska skolan i flera år. Litteratur och filosofi är hans främsta intressen.

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej tillgänglighetsanpassat.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med vanlig post. Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.
Vi erbjuder kostnadsfri delbetalning, kontakta oss för mer information!

Startdatum:

2024-09-19

Tid:

17:30 - 19:00

Antal tillfällen:

10

Veckodag:

Tors

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

10215

Plats:

Karl Gustavsg 15 Karl Gustavsgatan 15 41125 Göteborg

1 390 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Göteborg