Utbildningsportal för Miljöpartiet

Studieförbundet Vuxenskolan och Miljöpartiet ska tillsammans bidra till ett starkare parti, organisatoriskt och politiskt under kommande fyra års mandatperiod.

 

SV bidrar med pedagogiskt och organisatoriskt stöd för utveckling och utbildning av medlemmar, förtroendevalda och politiker.

 

Här nedan hittar du aktuellt studiematerial som vi tagit fram tillsammans.

Hör av er till kontaktpersonen på Studieförbundet Vuxenskolan för att starta er cirkel eller kurs. Då får ni en digital deltagarlista samt tillgång till studieplan och metodstöd och kan sätta igång direkt.


Ett tips är att starta varje föreningsmöte med en timmes studiecirkel/process för att skapa er lokala valplan eller fördjupa er kring partiprogrammet eller aktuella frågeställningar.

Utbildningsmaterial för Miljöpartiet

Miljöpartiets valarbetarutbildning

Miljöpartiets valarbetarutbildning ger dig verktyg och förhållningssätt för att tillsammans med resten av våra medlemmar skapa miljöpolitik som engagerar.

Valplan 2022

En bra valplan ska göra det tydligt vilka mål vi har med kampanjen och vad som ska göras, av vem och när, för att nå målen.

Grundutbildning medlemmar

Miljöpartiet de gröna välkomnar alla medlemmar till en grundutbildning i tre steg.

Landsbygdspolitiska programmet

Detta är en studiehandledning till Miljöpartiets Landsbygdspolitiska program. Handledningen föreslår en studiecirkel med upplägg om fyra träffar men det är upp till gruppen hur ni vil fördela arbetet och om ni vill ha fler cirkelträffar.

Nybliven politiker

Detta är en studiehandledning till Miljöpartiets Handbok för nyblivna politiker. Handledningen föreslår en studiecirkel med upplägg om tre träffar men det är upp till gruppen hur ni vill fördela arbetet och om ni vill ha fler cirkelträffar.

Föreningsboxen

Vi har en digital föreningsbox!

Vi på Studieförbundet Vuxenskolan vet att det ibland är mycket att hålla koll på som ny i föreningsvärlden. Därför har vi gjort en digital föreningsbox där mycket av de första knutarna kan knytas upp. Materialet kan med fördel användas av dig med lite mer föreningserfarenhet också. Kanske som studiecirkel i er styrelse? Delad kunskap är folkbildning!

Nationell kontaktperson

Jens Öst

jens.ost@sv.se

073 - 822 94 09