Tillbaka

Final för demokratisatsningen Mitt Val!

Valet närmar sig med stormsteg och vi är redan framme vid själva valveckan! Här på Studieförbundet Vuxenskolan Göteborgsregionen Sydost har vi under flera månader arbetat med satsningen Mitt Val, en demokratisatsning som syftar till att öka det otroligt låga valdeltagandet i målgruppen Intellektuellt Funktionsnedsatta IF.

I våra fyra kommuner, Alingsås, Lerum, Partille och Mölndal, har intellektuellt funktionsnedsatta erbjudits och deltagit i studiecirklar i syfte att mobilisera det egna valdeltagandet. Intresset har varit stort från såväl målgruppen som politiker, media och tjänstepersoner. Så här de sista dagarna före valet går projektet in i sin finalfas med genomförandet av så kallade Lättpratade Valdiskussioner. Här får deltagarna möjlighet att möta lokala politiker och ställa sina frågor direkt till dessa.

Men projektet slutar inte helt med det. Efter valet kommer forskare inom statsvetenskap att utvärdera hela satsningen och dess betydelse, en utvärdering som det ska bli mycket spännande att ta del av. 

Glöm inte att uttnyttja din demokratiska rättighet - gå och rösta! Vi ses i vallokalerna!