Mat & dryck

INNEHÅLL:

Detta är en kurs där du kommer att få göra egna praliner. Vi lär oss temperera choklad för gjutning av pralinskal samt göra ganache och andra fyllningar.

¤ Tillfälle 1:
Info om choklad och verktyg.
Lär hur man tempererar chokladen och dess egenskaper.
Lär oss hur vi ska använda verktygen .
Gör enkla baspraliner.

¤ Tillfälle 2:
Lite repetering från förra gången.
Var och en gör sin egen pralinmodell som vi byter med varandra.
Provar olika typer av ganache eller annan fyllning.

¤ Tillfälle 3:
Var och en gör sin egna pralin där man själv får bestämma vad den ska innehålla.
Repetition om vad vi gjort och lite info om fortsatt hemmabakning.

TID OCH PLATS:

ÖVRIG VIKTIG INFORMATION:

Medtag egen burk att förvara pralinerna i.

LITTERATUR/MATERIAL:

¤ Petter har gjort ett eget material som var och en får när kursen startar.
¤ 250 kr är för råvaror till pralinerna.

OM LEDAREN:
Petter är en självlärd pralintillverkare som har haft en hel del kurser genom SV.

BRA ATT VETA:
Det går bra att delbetala kursavgiften! Kontakta oss så hjälper vi dig eller välj delbetalning via KLARNA då du anmäler dig via webben.

ATT TÄNKA PÅ:
Din anmälan är bindande då ett startdatum finns. För mer info, läs våra avboknings- och anmälningsvillkor.
Om inget startdatum finns vid anmälan, ses din anmälan som intresseanmälan. Vi kommer kontakta dig när startdatum finns, om du fortfarande är intresserad och vill behålla din plats.