Historia & Konsthistoria

Ulrika är en kulla från Dalarna som efter många år som lärare även tagit steget ut i Europa med sin passion för historia, berättandet och skrivandet.
Den passionen har lett till många uppdrag som kulturpedagog, författare, krönikör, kulturpedagog och föreläsare med mera. Under fem år har hon hörts som krönikör på Sveriges Radio P4 Dalarna. Skrivit krönikor varannan vecka i 2,5 år, för tidningen Kvällsstunden, och även för Svenska Magasinet på Spanska solkusten, företagstidningar med flera.

Ulrika använder berättandet på olika sätt när hon inspirerar och hon inspirerar till berättande.
Ulrika vill inspirera till berättandet och kommer att kåsera utifrån sina böcker, krönikor och artiklar - allt från forkörning till dalkarlsvandringar. Gamla matrecept, dialekter, fäbodar, folktro och sägner och mycket annat. Kanske kan vi tillsammans hitta både nya och gamla sägner som inte är dokumenterade?

Vi hoppas under träffarna att ni vill dela med er av era historier och erfarenhet från förr. Förr i tiden behöver inte vara så länge sedan. För när börjar egentligen förr i tiden?

Med alla deltagares berättelser, får vi förhoppningsvis fram många spännande historier från förr att glädjas åt och som både inspirerar och lockar just dig, att kanske en dag vilja skriva ner dina egna berättelser för framtiden?


Vi träffas 3 gånger á 3 timmar.
2 träffar sker i juni och sista träffen i augusti. Exakta datum och tid kommer när vi fått in tillräckligt många deltagare.
Vi för få anmälda skjuts kursen upp.

Träffarna sker i Nås Bygdegård!

Välkommen med din anmälan!