Tillbaka

"Den bästa sommaren" i Gävle

Nu satsar vi på ”Den bästa sommaren” i Gävle – för ungdomar i högstadiet och uppåt som är i stan i sommar!

”Den Bästa Sommaren” är en sommarsatsning från Musikhuset Gävle, Studieförbundet Vuxenskolan och Gävle kommun.

Musikhuset slår upp portarna kvällstid från den 9:e juli till den 4:e augusti för ungdomar som går i högstadiet och uppåt.

Aktiviteter såsom musikskapande, pyssel, dans, arrangemang, tävlingar, tv-spel och mycket annat står på menyn för de som deltar.

För de flesta aktiviteter krävs ingen för anmälan, dock vid olika tävlingar eller arrangemang kan föranmälan förekomma. Alla aktiviteter är kostnadsfria. 

Tre ungdomsledare och inspiratörer har tillsammans med personal från Musikhuset och SV Gävleborg ansvaret för aktiviteterna och lokalerna.

Övriga medverkande i projektet är Songlines Gävleborg, listan kommer att fyllas på över tid av både institutioner, ideella krafter och kommersiella krafter.

Har du en idé som du tycker skulle kunna passa bra i detta projekt - välkommen att höra av dig till oss och häng med!

Syfte
En viktig tanke med projektet är att inkludera unga i aktiviteter under sommaren och att på det viset främja den demokratiska processen samtidigt kartlägga ungas intresseområden. Vi vill på längre sikt också se vilken roll Musikhuset kan ha i att skapa ett tryggare Gävle för fler unga.

Vi tror på att kreativa aktiviteter förenar människor. Musikhuset har därför ett ansvar som kreativ institution att öppna dörrarna för ungdomar och låta dem sätta prägel på sin samtid och det rum de befinner sig i. Samtidigt låta ungdomar skapa sina egna sociala nätverk IRL (in real life). 

Vill du veta mer om vårt projekt? Välkommen att kontakta oss:

Jonas Hamqvist
Verksamhetsutvecklare, SV Gävleborg
jonas.hamqvist@sv.se
072-563 77 73

Malin van der Kaaij
Verksamhetschef, Musikhuset
malin@musikhuset.nu
070-783 34 03

Rafi Zargarzadeh
Projektledare "Den bästa sommaren"
Rafiafg2009@hotmail.com
073-907 71 05