Tillbaka

Feministisk frukost april: Natalie Gerami

Natalie Gerami har under flera år arbetat med mänskliga rättigheter och framför allt barns rättigheter. Hon har skrivit två böcker med utgångspunkt i hennes egna erfarenheter:

Uppdrag Sudan – Min tid med läkare utan gränser (2014). Boken handlar om hennes upplevelser av att arbeta som ung kvinnlig logistiker i en mansdominerad kultur och utmaningen i att möta alla orättvisor och grymheter som följer ett krig och att ändå orka och våga se förbättringarna och möjligheterna till förändring.

Tysta rop – Barns berättelser om sexhandel (2016) som skildrar livet för fyra av de över 100 barn som Natalie mötte under sina resor i arbetet med att utbilda organisationer, lärare och barn om barnsexhandel i olika länder. Tysta rop är en tung bok. Men också en viktig och hoppfull bok om överlevnadsförmåga och möjligheten för omvärlden att faktiskt göra skillnad.

Natalie Gerami har arbetat många år som konsult för ECPAT, som arbetar renodlat mot barnsexhandel. Hon var även delaktig i Musikhjälpen som lyfte frågan ”Barn är inte till salu”, där hon vid flertalet tillfällen satt i buren som expert på barnets röst. Hon håller regelbundet föredrag om sina böcker och även om hur det ser ut i Sverige för utsatta människor och framför allt barn. Det är ett stundom tungt ämne men som hon förmedlar på ett mottagbart och även positivt sätt och med konkreta förslag på vad man faktiskt kan göra för skillnad.

Feministisk Frukost är en serie frukostträffar med feministiska förtecken, som genomförs av SV Gävleborg, Musikhuset och Gävle kommun i samverkan. Målet är att skapa en mötesplats för Gävles kvinnor och öppna upp för samtal och inspiration. Formen är dialogsamtal och utgångspunkten är att varje kvinna har en har historia att berätta.

Med anledning av den pågående pandemin sker Feministisk Frukost digitalt så länge restriktionerna kräver det.

Tid: Torsdag 15 april 2021 kl 07.45-08.30

Plats: Digitalt – länk till det digitala rummet skickas till din e-post

Kostnad: Fri entré

Anmälan: Anmälan via hemsidan eller på tfn 020-128 28 08