Tillbaka

Folkbildning i coronavirusets tid

Vi fortsätter följa utvecklingen noggrant och anpassar vår verksamhet i Gävleborgs län efter rekommendationen från svenska myndigheter.

Ännu har inget beslut tagits som säger att vi ska avbryta all verksamhet pga. den uppkomna situationen med coronaviruset COVID-19. 

Beslut tas från fall till fall och i samråd mellan oss och aktuell föreningsrepresentant eller studiecirkelledare. Vi uppmanar alla att här ta hänsyn till ev. riskgrupper!

Och med anledning av att smittspridningen fortsätter öka och att man skärper rekommendationerna för personer i riskgrupperna så är det många kurser och möten som just nu pausat sina aktiviteter i väntan på att det ska vända.

Det finns lösningar. Vi försöker också hitta nya former som kan underlätta för folkbildningen att inte helt stanna av. Ni kanske inte behöver ställa in?

Så här kan vi hjälpa er!

  • Vi har digitala lösningar på alla våra lokala kontor för att hålla möten och hjälpa deltagare som vill vara med på länk. Vi har där tillgång till både Cisco Meetings och Microsoft Teams.

  • Vi kan hjälpa till att live-sända seminarier/föredrag/kulturframträdanden eller publicera inspelade sändningar på både Facebook och Youtube. På så sätt kan man delta i ett kulturarrangemang även om man sitter hemma.

  • Vi har två mer avancerade digitala rum, ett i Sandviken och ett i Söderhamn. Där kan man hålla större möten, bedriva studiecirkelträffar och genomföra

arrangemang utan att alla deltagare behöver vara på plats rent fysiskt.

Kontakta oss så hjälper vi er med frågor om våra digitala rum!

Peter Sjöberg (Sandviken)
peter.sjoberg@sv.se • 026-25 35 04

Jens Öst (Söderhamn)
jens.ost@sv.se • 0270-26 93 83

För att få hjälp med just din/er aktivitet, vänligen prata med ansvarig kontaktperson för dig hos oss på SV Gävleborg – så försöker vi lösa det tillsammans!

Eller hör av dig till oss på telefon 020-120 28 08 eller gavleborg@sv.se.

Tveka inte om du/ni har några frågor. Varmt välkommen att kontakta oss!

Klicka här för att ladda ner denna information som en pdf

#hållsverigeigång #folkbildning
#platsförnytänkande #civilsamhället