Tillbaka

Musikhjälpen 2022

Måndag 12 december startar Musikhjälpen. I år har Musikhjälpen extra fokus på att hela Sveriges engagemang ska synas och höras under veckan – i och utanför glasburen på Kungstorget i Göteborg. Runt om i landet startas små och stora engagemang till förmån för Musikhjälpen. Onsdagens event på Nya Bokhandeln i Sandviken är ett av dem.

SV Gävleborg är tillsammans med Din Lokaltidning Sandviken/Hofors medarrangörer till onsdagens event i Sandviken med insamling till årets tema: En tryggare barndom på flykt från krig.

Mellan klockan 10.00 onsdag 14 december och 03.00 natten mot torsdag 15 december kommer vi att kunna höra mängder av musik och vara med och bidra, antingen på plats i Nya Bokhandeln i Sandviken eller via Youtube.

- Eventet är ett samarbete mellan Drömfabrikens gamla hjältar Per och Bo, Nya Bokhandelns Andreas Wengelin och sist men inte minst så har Anders Kråkan Ågren gjort oerhört mycket för att detta skall ha kommit till stånd, säger Christopher Andersson-Bång, verksamhetsutvecklare inom SV Musik i Gästrikland.

Nu är det mindre än två dygn kvar. Hur känns det?
- Mycket spännande och inspirerande.

Vad kommer att hända mellan klockan 10.00 på onsdag och 03.00 natten mot torsdag?
- Vi kommer att ha läsning som inledning. Sedan är det en musikakt per timme, med en bred genrespridning för att uttrycka det milt. Antingen kommer man till Nya Bokhandeln och deltar på plats eller så hänger man med på youtube där vi kommer att livestreama allting.

Ni kommer att bjuda på en spännande blandning av musikupplevelser. Vad får jag inte missa?
- Amanda Örtenhag och Rikard Sjöblom är digniteter i Musiksvängen och vi är så klart glada över att ha med dessa storheter i programmet. Patrick Forsman som är en internationell operastjärna är annars så klart inget någon får missa.