Tillbaka

Nu laddar vi för fullt inför 2023

”Nu kavlar vi upp ärmarna och laddar för fullt inför 2023”.

Ordförande Lotta Zetterlund (i mitten) och styrelsemedlemmarna Elisabeth Johansson och Erik Jonsson var med under SV Gävleborgs verksamhetsplaneringsdagar i Gävle den 25-26 oktober.

Under två fullmatade dagar pratade avdelningens personal, ledning och styrelserepresentanter verksamhet, kvalitet, kommunikation och folkbildningens roll för demokratin, samhället och den enskilda människan.

”Jag är helt övertygad om att folkbildningen är ännu mera efterlängtad nu efter två pandemiår då vi inte kunnat träffas. Vi är både kunskapstörstande och har behov av att få mötas” säger Lotta Zetterlund.

”Den tid vi lever i nu är ny för oss. Många har en stor oro, för ekonomin, energin, matpriserna, bostadslånen, miljön… Vi har dessutom kriget så nära. Att inte sitta ensam med de här känslorna och att skaffa sig kunskap kan dämpa oron. När du träffar andra och lär dig något nytt eller ägnar dig åt ett intresse skingrar du tankarna och får in något positivt i din vardag. Tillsammans kan vi känna oss starkare i det vi har omkring oss just nu”.