Tillbaka

Samtalscafé med olika teman

Att ha möjlighet att träffas och samtala om gemensamma intressen, upplevelser, nyheter och annat som du tycker känns meningsfullt, är ingen självklarhet i coronatider. SV Gävleborg bjuder nu in dig till en serie samtalscaféer där vi möts och samtalar kring olika teman varje tisdag. Du väljer själv vilka av träffarna du vill delta i.
Samtalscaféerna är digitala. Vi träffas via Jitsi Meet. Du får en länk till det digitala rummet skickad till den e-post som du uppger vid anmälan.

Tisdag 2 mars kl 17.00-18.30: Odlingsdrömmar 2021
Hur ser dina planer och drömmar ut för odlingsåret? Vi möts, delar kunskap och erfarenheter med varandra och samtalar om både stort och smått. Från förodling till den stora köksträdgården eller kanske drömmen om den. Alla är välkomna, från nybörjare till den rutinerade hobbyodlaren.
Direktlänk till anmälan

Tisdag 9 mars kl 15.00-16:30: Att bryta fördomar. Möt Gävles romska förening
Många romer döljer fortfarande sin kulturella identitet för att undvika att utsättas för diskriminering och de fördomar som lever kvar i samhället. Kunskap, möten och samtal är några av nycklarna till att förebygga och bryta med fördomarna. Välkommen att träffa Abedin Denaj, ordförande i Gävles romska förening och välkänd för sitt engagemang i arbetet med romsk inkludering.
Direktlänk till anmälan

Tisdag 16 mars kl 18.00-19.30: Stöd och praktiska verktyg vid psykisk ohälsa i pandemitider
I långa tider av social distansering och isolering prövas vår människa. Hur klarar vi av att upprätthålla rutiner och en god hälsa? Hur kan vi hitta någon att prata med när det känns svårt och vi inte får träffas med personer som står oss nära? I dessa pandemitider möter vi delvis en ny värld där de flesta av oss inte varit förut. Vilka känslor och tankar upptar vår tid och kraft? Det här en situation som angår oss alla, ung som gammal. I det här samtalet har vi möjlighet att få och ge vi tips och råd till varandra.

Under samtalscaféet presenteras också en ny folder 'Råd för psykisk hälsa'. Foldern är framtagen i det öppna samordningsnätverket 'Kraftsamling för psykisk hälsa' i med SKR som avsändare. När du deltar i det här samtalscaféet får du foldern skickad till din e-post.
Samtalsledare är Camilla Lucchesi från SV Gävleborg Funktionsrätt som också varit med i arbetet med foldern.
Direktlänk till anmälan

Tisdag 23 mars kl 18.00-19.30: Bo och verka i glesbygd
Vilka fördelar ser du med att bo och verka i glesbygd? Finns det några nackdelar?Välkommen till ett samtalscafé där vi pratar om möjligheterna och utmaningarna för oss som bor och verkar i glesbygd.
Samtalsledare: Mailis Wikström och Mia Roswall, Svågadalen.
Direktlänk till anmälan

30 mars kl 18.30-20.00: Stick- & virkcafé: Vi tar tag i våra UFO:n
Kanske har du, precis som kvällens samtalsledare, ett och annat projekt som inte blivit riktigt klart? Ett Un-Finished Object - ett UFO! Kanske är det en knapp som saknas eller trådar som ska fästas? Har du tröjor som fortfarande saknar en ärm eller är projektlådan full av enbart vänstervantar?

Direktlänk till anmälan

Vi träffas tillsammans med andra i samma situation och kanske kan vi inspirera varandra till att göra klart våra UFO:n. Självklart är det okej att handarbeta samtidigt som vi samtalar.
Samtalsledare: Agnes Hedberg.
Direktlänk till anmälan