Tillbaka

Årsstämman 30 mars

SVs årsstämma 2022 ägde rum på Nässjö Träcentrum. Ordförande Gunilla Hjelm presenterade stolt den verksamhet som genomförts i alla kommuner runt om i vårt län under det gångna året.

Vid årsstämman delades Einar Haags stipendium ut till Lennart Fritz.

Lennart Fritz8.jpg

Lennart Fritz har en lång gärning inom folkbildningen.

Han har varit ordförande i bland annat LRF:s lokalavdelning, Föreningen Store Mosse Nationalpark och senast i SPF Skillingaryd.

Lennart är en stor folkbildare med hjärtat på rätta stället. Han värnar om alla, ser alla och låter alla vara delaktiga.

Lennart hade i många år en studiecirkel på Sörgården för de ”gamla”
LRF-medlemmarna. De som deltog fick en minnesvärd och glädjande
stund.

Nu leder han en studiecirkel om Gamla Skillingaryd. Den betyder mycket
för deltagarna.

Lennart är en profil som människor litar och lyssnar på.

Han är och har varit en av de bästa ambassadörer som SPF och självklart
SV kan ha.

Lisbeth Brønnum Andersen fick ta emot Lennart Johanssons stipendie.

Lisbeth3-2022.jpg

Lisbeth har varit cirkelledare hos SV i 10 år. Hon har många strängar på sin lyra. Hon är en duktig konstnär och har genom åren haft många kurser inom keramik och akvarellmålning.

Sedan 2015 har Lisbeth även arbetat inom funktionsrätt, där hon genomfört fina och efterlängtade studiecirklar för seniorer på mötesplatser och särskilda boenden.Hon kommer alltid med nya spännande och intressanta samtalsteman.

Hon värnar extra om våra deltagare med demenssjukdom. Hon ger dem en härlig upplevelse som gör gott i stunden och efterlämnar en trygg och fin känsla.

Lisbeth har även varit med i projekt ”Äldre på vift”. Där har hon gett våra äldre deltagare härliga upplevelser och fått dem att känna sig betydelsefulla och lyssnade till.

Under pandemin var Lisbeth en av dem som verkligen ställde om vår verksamhet. Akvarellkurser blev digitala och hon genomförde utomhusspelningar för seniorer.

Lisbeth sprider glädje och inspirerar kursdeltagare inom allt hon tar sig för. Hon är flexibel, positiv och lösningsfokuserad, en riktig klippa. Hon sätter guldkant på tillvaron för många. Hon är en underbar kollega som alltid stöttar och muntrar upp.

Studieförbundet Vuxenskolan gör skillnad för människor i samhället och nu lägger vi ett verksamhetsår bakom oss för att ta nya tag inför 2022 säger avdelningschef Siv Fransson.