Tillbaka

SV-projektet Mötesplats Habo igång

– Vi är mycket glada över den stora uppslutningen bland Habos invånare en sån här kväll. Det bådar väldigt gott inför fortsättningen av projektet, sa Theresa Eriksson, integrationsansvarig på SV.

Mötesplats Habo är ett integrationsprojekt där Habo kommun fått medel av länsstyrelsen. Projektet drivs av SV med Jenny Lilja som projektledare på 50 procent.

Den 15 september bjöd Mötesplats Habo in till en första träff mellan nya och gamla Habobor. Uppslutningen var stor, cirka 110 personer samlades i Kärrsgårdens aula för att lyssna till representanter för föreningarna på orten.

Bjöd in till idrott, kultur, natur och mycket mer
Biblioteket, Kulturskolan, kyrkorna, scouterna, Naturskyddsföreningen och mängder av idrottsföreningar berättade om och bjöd in de församlade att delta i verksamheterna, allt ifrån att gå tipspromenad och naturvandringar till gympa, volleyboll och att låna dator, ipad, böcker och tidskrifter.

Ung kvinna, porträtt.

 

Jenny Lilja, projektledare för Mötesplats Habo

Jenny Lilja berättade om lokalerna som Mötesplats Habo kommer att hyra i f d Folkets hus.
– För att iordningsställa den behöver vi många volontärer som kan hjälpa till att fräscha upp interiören, bära möbler med mera.

Många kontakter knöts
Under kvällen knöts många nya kontakter, både mellan privatpersoner som ville bli kontaktpersoner och volontärer, och mellan föreningarna, organisationerna och kommunen med Habos nya invånare. Precis det som var målet med kvällen.

Intresserad av att veta mer? Läs mer på Mötesplats Habos facebooksida!