Tillbaka

Porträtt Anna Stavréus, projektledare för Svea på Stolfabriken

Hej Anna, vem är du?
- Jag är en nöjd projektledare för Svea på Stolfabriken som tidigare har jobbat som marknadsförare i Jönköpings län i både affärslivet och inom behandling. Har två vuxna gossar och är också sambo med en likasinnad som gillar foto, konst och aktiv fritid precis som jag.

Anna Stavréus2.jpg

Hur hittade du till Stolfabriken?
- Ansökan för projektet svepte förbi mig i Linkedin-flödet och jag blev alldeles lycklig över hur kul projektet verkade. Tänk att få arbeta med att lyssna på äldres berättelser och samtidigt motverka ensamhet!? Jag sökte helt enkelt och hade förmånen att få jobbet. 

Vad handlar projektet om?
- Kort beskrivet är det ett arvsfondsprojekt där en grupp tar fram tema kring deras bygd, intervjuar och filmar seniorers livsberättelser kring yrkeslivet. Till slut produceras en dokumentärfilm som lever vidare. Man kan läsa mer på www.sv.se/svea-pa-stolfabriken 12 grupper i våra kommuner ska ta fram 12 dokumentärfilmer i Jönköpings län under två års tid. Så jag ligger inte på latsidan.

Vad har du för förhoppningar kring projektet?
- Jag hoppas att projektet ger historieberättande,  glädje och meningsfullhet till seniorer (och i förlängningen även ungdomar) både innan, under och efter den här tvåårsperioden. Sedan hoppas jag på ett koncept som kommer att leva vidare, ger ringar på vattnet och kan appliceras på många sätt i framtiden.

Vad tycker du är styrkan inom folkbildningen?
- Styrkan med folkbildningen tycker jag är att alla får vara med i litet och stort. Har du dessutom en idé och en kunskap kan du föra den vidare till andra. Det får människor att växa och känna gemenskap.

Alla som träffar dig möts av din positivitet.
Har du några tips om hur du hittar glädje i vardagen?
- Vad kul att höra. Jag försöker leva efter devisen att påverka det jag kan och låta resten vara. Tror tyvärr inte jag löser världskrisen, men jag kan göra tillvaron bättre en stund runt omkring mig och de jag möter.

Fokusera på möjligheter, gläds åt det lilla och se det vackra i vardagen. Alla behöver få ett leende då och då och bli lyssnad på. Det är billigt och enkelt att ge, underverk kan ske och du blir själv glad på köpet.

Vad har du för förhoppningar inför kommande år?
Lagom fart i projektet och många intressanta möten ser jag fram emot.

Har du något ämne du skulle vilja folkbilda dig i?
- Det finns så mycket jag vill förkovra mig i! Språk, konst, böcker och samtal.

Tack Anna för ett fint samtal. Stort lycka till!
- Tack ska du ha! 😃