Tillbaka

SVT sänder årets lucia från Gränna

Den 13 december kommer barn och ungdomar i Gränna att få vara med om en av de större tv-produktionerna i Sverige! Med över 1 000 000 tittare kommer Grännas barn få visa Gränna Lucia för hela Sverige! Erik Moerau, verksamhetsutvecklare på SV riktar ett tack till Marina Andersson för hennes drivkraft och sitt engagemang för bygdens barn!

Utdrag från svt.se

Luciamorgon i SVT är en tradition sedan slutet av 50-talet, klockan sju på luciamorgon skrider Lucia in i våra hem via SVT. I år kommer tv-tittarna att för första gången i ett liknande sammanhang få stifta bekantskap med barn och ungdomar från Gränna och uppleva Gränna kyrka.

– Lucia i Gränna har genom åren blivit en fantastisk produktion, där barnen och ungdomar i bygden får visa sina kvaliteter i musik, säger Erik Moreau ordförande i Gränna musikfrämjande. Vi har under några år försökt att få SVT att producera Luciamorgon i Gränna och äntligen har de nappat.

Läs mer på SVT:s hemsida.

Lucia i Gränna 2019 är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, Svenska kyrkan Gränna-Visingsö, Gränna Pingst, Destination Jönköping, Sveriges Television och Warner Bros

Kontakt:
Erik Moreau
0704-313927
erik.moreau@sv.se