Tillbaka

Vi ska hålla distansen fysiskt - men inte socialt.

Nya sätt att mötas - här hittar du idéer!

Folder nya sätt att mötas framsidan 2.jpg

Vi är så glada över att du hittat denna folder! (klicka på foldern ovan för att läsa foldern i din webbläsare eller ladda ner).

Vi brinner för att skapa inspirerande mötesplatser där människor växer och utvecklas. I pandemitider behöver vi hitta nya sätt. Vi hoppas att just du ska hitta det som väcker lusten och nyfikenheten hos dig.

Varför en cirkel?

Alla idéer i denna folder kan ju göras även utan en studiecirkel. Men handen på hjärtat - hur ofta säger vi inte att vi ska höras och så blir det inte av? Strukturen som cirkeln innebär gör att du får till det digitala mötet lika naturligt som det hade varit att ta cykeln till cirkelträffen hos oss.

Folkbildning

Folkbildningens pedagogik bygger på att man lär bäst när man gör det tillsammans med andra och därför är studiecirkeln det vanligaste sättet att ses. Cirkelledarens roll är inte i första hand att lära ut ett specifikt ämne, utan att se till att gruppen fungerar på ett demokratiskt sätt och att alla känner sig delaktiga och lyssnade på. I den här foldern presenterar vi förslag på kamratcirklar - cirklar där hela gruppen tar ansvar för lärandet utan en arvoderad ledare.

Digitala verktyg

Längst bak i foldern hittar du förslag på olika digitala verktyg för era möten. Bolla gärna med verksamhetsutvecklaren på ditt lokala kontor vad som kan passa er bäst.