Tillbaka

När testade du din brandvarnare sist? Brandsäkerhet tematräff 2

Just nu pågår 106 utbildningar i Min Säkerhet runt om i landet. Veckans tema är brandsäkerhet. Här diskuterar vi bland annat vad som menas med brandtriangeln och vad den spelar för roll när man ska släcka en brand.

 

Rädda - Varna – Larma - Släck

Syftet med tematräff 2 är att ge deltagarna grundläggande kunskaper om hur en eld uppstår. Målet är att deltagarna efter tematräffens slut har grundläggande kunskaper om hur man kan förebygga brandrisker. Hur man ska göra om det börjar brinna och hur man larmar 112. Vi pratar om vad det innebär att rädda, varna, larma och släcka en brand. De som vill får även praktiskt träna på att använda en brandfilt. 

Här testar Robert att släcka en brand med brandfilt på en kurs i Göteborg med hjälp av instruktioner från Bonnica som är kursledare.

 

Testa din brandvarnare

Vet du att man bör testa sin brandvarnare varje månad. Att brandsäkra sitt eget hem är mycket viktigt och kan förebygga att en brand uppstår från första början. Men skulle det värsta hända kan en brandvarnare rädda liv så testa att brandvarnaren fungerar regelbundet!

Min Säkerhet, brandsäkerhet, brandvarnare

En tjej har köpt ett eget block där hon skriver upp det vi pratar om för att kunna dela med sig av erfarenheter och kunskaper. Familjen och kompisarna var nyfikna på det hon hade berättat när hon kom hem från sin första träff. Jättekul och inspirerande!” Mia kursledare i Min Säkerhet avdelning Kalmar län