Tillbaka

Tematräff 11 med ett festligt avslut

Idag avslutas höstens kurser med Min Säkerhet. Säkerhetsutbildningen har pågått i 40 kommuner och 99 utbildningar har varit igång. Många av dessa fick avslutas tidigare då cornapandemin blev värre runt om i landet. Några har fullföljt alla 11 kurstillfällen och andra får hålla ut och träffas när smittspridningen avtar.

 

Ett festligt avslut!

Den sista tematräffen är väldigt uppskattad av deltagarna, grupperna har träffats under 11 tillfällen och kommit varandra närmare. Något som Maria, kursledare i SV Halland berättar om. ”De har blivit ”tajtare” som grupper, pratar och skrattar, väljer att sitta tillsammans på fikat och visar mera intresse för varandra. Känner sig tryggare med varandra.”

Det bjuds dessutom på tårta, något Sandra i SV Väst fixat till sina grupper. Deltagarna får intyg att de har slutfört säkerhetsutbildningen, något de är mycket stolta över.

Robert-tjörn-minsäekrhet.kaka-ht2020.JPEG

Robert från Tjörn får intyg och firar med tårta.

Intyg-Patrik-stenungsund-ht2020.JPEG

Patrik från Stenungssund visar stolt upp sitt intyg.

 

Syftet med sista träffen

Syftet med tematräff 11 är att sammanfatta och utvärdera utbildningen. Det slutgiltiga målet med utbildningen Min Säkerhet är att ge personer med intellektuell funktionsnedsättning (IF) och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) en säkrare vardag. Ett annat mål är att var och en utifrån sin förmåga kan ansvara för delar av sin egen och andras säkerhet. En viktig del i det är att deltagarna kan skilja på när man kan lösa problem själv och när man ska be om hjälp.

 

Avslut även för kursledarna

Det är dock med vemod vi säger tack och hej för Min Säkerhet hösten 2020 och alla fantastiska kursledare runt om i landet. De har gjort ett enormt jobb och vi kan inte nog hylla deras arbete att sprida kunskap om säkerhet till alla deltagare. Vi hoppas innerligt att vi ses igen för framtida kurser!