Lättläst version saknas
Tillbaka

5 tips på hur du kan uppvakta mamma coronasäkert på mors dag!

Publicerad 2021-05-24

Mors dag är runt hörnet och även om vi alla bör uppskatta våra kära mammor alla dagar om året så är detta en dag vi ofta skapar lite extra tid till att visa den uppskattning vi känner. Att vi fortfarande inte får träffa varandra obehindrat på grund av pandemin är nog inget någon har missat – men det innebär inte att vi inte ska tillfället i akt på söndag och ge våra mammor lite extra kärlek. Hur vi väljer att visa vår uppskattning kan skilja sig åt, till viss del beroende på om möjligheten finns att träffas smittsäkert utomhus eller inte och även på vad våra kära mammor har för intressen.

Nedan listar vi några av våra bästa tips på hur du kan uppvakta mamma coronasäkert – både utomhus och på distans.

  1. Ge mamma en timme/förmiddag/dag med valfri hjälp. Det är inte alltid man vill be om hjälp, så att ge bort lite tid avsatt till att hjälpa till med valfria sysslor är alltid uppskattat. Kanske behöver mamma lite extra hjälp i trädgården? Huset kanske är i behov av att målas om? Alternativen är många!
  2. Bjud på en härlig brunch i solen. Brunch är något vi kanske inte alltid tar oss tiden till att göra själva – så hur kul vore det inte om du kom på besök med t.ex. egenbakade scones, äggröra, en god smoothie och en massa kaffe och dukade upp lite fint utomhus?
  3. Bjud med din mamma på en picknick. Kanske även passa på och gå en vandringsled tillsammans med familjen innan ni slår er ner på en fin plats med mors dag-fika? Det finns en massa fina naturreservat i Kalmar län – Länsstyrelsen listar dessa på hemsida, klicka här för att komma till sidan.
  4. Lämna en present, blommor eller tårta utanför dörren. Kanske kan du och familjen inte träffa er mamma fysiskt utomhus just nu – då vill vi tipsa om att lämna en fin liten present eller bakelse utanför dörren och sedan ringa/SMS:a och be mamma öppna dörren. Visst skulle väl ni bli glada över att öppna dörren och ser en fin gåva utanför?
  5. Skicka en videohälsning tillsammans i familjen. Många familjer bor lite utspritt över landet, vilket gör att det kanske inte är möjligt för alla att åka och hälsa på sin kära mamma i dessa pandemitider. I detta fall vill vi därför tipsa om att skapa en gemensam videohälsning och skicka till mamma på mors dag. Blir en kul lite överraskning som vi tror att mamma skulle glädjas över länge!

Har du några tips du vill dela med dig av? Skicka då gärna in ett mail till oss på kalmarlan@sv.se!