Vårt kursutbud

SV vill ge människor möjligheter. Vi erbjuder kurser, föreläsningar och kulturarrangemang inom flera olika ämnen. Välj det ämnesområde du är intresserad av nedan för att se aktuella kurser.

Se ditt lokala kursutbud

I Kalmar län erbjuder vi över 200 kurser och föreläsningar per termin, både i fysisk och digital form. Genom att klicka på kommunerna till höger så kan du se vilka kurser och föreläsningar vi erbjuder i just din kommun.

Vilket ämne intresserar dig?

Vi erbjuder kurser inom det mesta! Hos oss hittar du allt från kurser och föreläsningar inom hälsa, hantverk, dans, djur och natur, ekonomi m.m. Vilket ämne intresserar dig?

Ge bort en kurs i present

Letar du febrilt efter present-tips till någon du tycker om? Vårt förslag - ett presentkort på en kurs såklart!

Välj och vraka bland våra kurser - du hittar alla våra kurser här. När du hittat kursen du vill ge bort i present anmäler du personen som ska få presentkortet. Du väljer sedan att kryssa i rutan med "annan betalare än ovanstående" och anger dina egna uppgifter. Därefter är det bara att ladda ner vårt presentkort och skriva ut det!


Vill du istället ge bort ett presentkort på en summa och låta mottagaren själv välja vilken kurs han/hon vill anmäla sig till? Hör då av dig till oss på kalmarlan@sv.se eller 0771-20 20 70 så hjälper vi dig med detta! 

Hittar du inte din kurs?

Om du inte hittar det du söker i vårt kursutbud kan du starta en egen studiecirkel! En studiecirkel som du startar med personer du känner eller utifrån ett gemensamt intresse kallas för kamratcirkel. En kamratcirkel kan vem som helst starta upp och har ingen deltagaravgift. Det kan vara ett band, en bokcirkel, en hantverksgrupp m.m. Ni utformar själva en plan, väljer studiematerial och utformar cirkeln upplägg efter gruppens behov.


Här kan du läsa mer om vad en kamratcirkel är och hur du kommer igång.

Anmälningsvillkor & Försäkring

Vi har tecknat en olycksfallsförsäkring hos Länsförsäkringar. Detta är en trygghet och bra för dig som deltagare att känna till. När du finns på en av våra deltagarlistor gäller försäkringen dig under kursen samt vid den direkta färden till och från kursen.