För cirkelledare

I en studiecirkel lär man tillsammans. Gruppen formulerar målen gemensamt och bestämmer arbetssätt. Som cirkelledare är din roll därför att leda och samordna arbetet och sa till att alla deltagare är med och bidrar. Du som cirkelledare har därför en viktig roll hos SV - du är vårt ansikte utåt gentemot deltagarna och genom att föra vidare din kunskap bidrar du till folkbildningen som är en viktig del av vårt samhälle.

På denna sidan hittar du information som är bra för dig som cirkelledare att ha. Dels information och instruktioner till vår e-tjänst, tips och trix kring digitala möten, information om kommande cirkelledarutbildningar, FAQ m.m. Titta gärna in här med jämna mellanrum och för att hålla dig uppdaterad.

Nyhet! Inspirationspass för cirkelledare 2021

Höstens digitala inspirationspass för dig som är cirkelledare hos oss på SV är nu planerad. Varje månad, med start i augusti, kommer vi erbjuda ett inspirationspass som självklart är kostnadsfritt för dig som cirkelledare. För att anmäla dig klickar du på länken nedan och väljer därefter vilken (eller vilka) tillfällen du vill gå och anmäler dig till respektive träff ❤

SE PASSEN HÄR

Allmänt

Här hittar du som cirkelledare svar på vanliga frågor med hjälp av FAQ, hur du kommer åt ditt lönebesked, tips på olika mötesmetoder, information om GDPR-hantering m.m.

Allmänt

Cirkelledarutbildningar

För att du ska lyckas som cirkelledare erbjuder vi dig utbildningar som ger dig grundläggande kunskaper inom bland annat gruppdynamik, pedagogik och konsten att leda en grupp utan att vara chef.

Flera av våra utbildningar finns tillgängliga digitalt så att du kan gå dom när du vill - läs mer om och ta del av våra cirkelledarutbildningar här.

Cirkelledarutbildningar

Kom igång med digital rapportering via vår E-tjänst!

Genom vår E-tjänst kan du som cirkelledare hantera dina arrangemang på ett enkelt sätt genom en dator, mobil eller surfplatta – det enda du behöver är ett webbkonto. Saknar du ett webbkonto? Kontakta då din lokala verksamhetsutvecklare så får du hjälp att komma igång!

Här hittar du, utöver en länk till vår E-tjänst, manualer och instruktionsfilmer som hjälper dig igång, svar på vanliga frågor och även information om hur du går tillväga för att spara E-tjänsten som en genväg på din mobil.

Gå till vår E-tjänst

Digitala tips & trix

Under pandemin har det i stort sett blivit en nödvändighet att kunna erbjuda folkbildning via distansverksamhet, men även efter pandemin så tror vi att detta kan vara ett bra komplement till våra fysiska cirklar. Här har vi därför samlat lite tips och trix för att hålla digitala cirklar och möten.

Läs mer om vilka digitala verktyg som finns och rekommenderas, våra mötestips och tips på digital pedagogik samt lär dig mer om hur du kommer igång med livesändning av arrangemang.

Kolla in våra digitala tips

Vi söker just nu cirkelledare inom..

Vill du hålla i marknadscirklar som är öppna för allmänheten? Då tycker vi att du ska klicka in här för att se vilka områden vi just nu söker kursledare inom!

Självklart tar vi även emot spontanansökningar och tips på nya kurser/föreläsningar via vår mailadress kalmarlan@sv.se alt. via kontakt med någon av våra verksamhetsutvecklare.

Vi söker just nu cirkelledare inom..

Möt och inspireras av andra cirkelledare

 • Lär känna Wanda Sadowska - en av våra cirkelledare i Oskarshamn

  I serien ”Möt våra cirkelledare” får vi idag träffa Wanda Sadowska i Oskarshamn, en uppskattad ledare med flera strängar på sin...

  Läs mer
 • Möt Christin Langå från Kalmar

  Christin är en av våra duktiga cirkelledare i Kalmar. Hon håller i kurser inom bl.a. mönsterkonstruktion och stickning.

  Läs mer
 • Lär känna Thomas – en av våra högläsare i Läslust hela livet

  Möt Thomas - en av våra ideella högläsare i Läslust hela livet!

  Läs mer
 • Lär känna Åsa - en av våra nya cirkelledare i akvarell

  Lär känna konstnären Åsa Halin - en av våra nya cirkelledare i akvarell.

  Läs mer
 • Lär känna vår cirkelledare Lisbeth

  Möt Lisbeth Lennartsson - vår cirkelledare i Järnåldern på Öland-att läsa spåren i landskapet.

  Läs mer
 • Läs fler intervjuer