För cirkelledare

I en studiecirkel lär man tillsammans. Gruppen formulerar målen gemensamt och bestämmer arbetssätt. Som cirkelledare är din roll därför att leda och samordna arbetet och sa till att alla deltagare är med och bidrar. Du som cirkelledare har därför en viktig roll hos SV - du är vårt ansikte utåt gentemot deltagarna och genom att föra vidare din kunskap bidrar du till folkbildningen som är en viktig del av vårt samhälle.

På denna sidan hittar du information som är bra för dig som cirkelledare att ha. Dels information och instruktioner till vår e-tjänst, tips och trix kring digitala möten, information om kommande cirkelledarutbildningar, FAQ m.m. Titta gärna in här med jämna mellanrum och för att hålla dig uppdaterad.

Allmänt

Här hittar du som cirkelledare svar på vanliga frågor med hjälp av FAQ, hur du kommer åt ditt lönebesked, tips på olika mötesmetoder, information om GDPR-hantering m.m.

Allmänt

Cirkelledarutbildningar

För att du ska lyckas som cirkelledare erbjuder vi dig utbildningar som ger dig grundläggande kunskaper inom bland annat gruppdynamik, pedagogik och konsten att leda en grupp utan att vara chef.

Flera av våra utbildningar finns tillgängliga digitalt så att du kan gå dom när du vill - läs mer om och ta del av våra cirkelledarutbildningar här.

Cirkelledarutbildningar

Kom igång med digital rapportering via vår E-tjänst!

Genom vår E-tjänst kan du som cirkelledare hantera dina arrangemang på ett enkelt sätt genom en dator, mobil eller surfplatta – det enda du behöver är ett webbkonto. Saknar du ett webbkonto? Kontakta då din lokala verksamhetsutvecklare så får du hjälp att komma igång!

Här hittar du, utöver en länk till vår E-tjänst, manualer och instruktionsfilmer som hjälper dig igång, svar på vanliga frågor och även information om hur du går tillväga för att spara E-tjänsten som en genväg på din mobil.

Gå till vår E-tjänst

Digitala tips & trix

Under pandemin har det i stort sett blivit en nödvändighet att kunna erbjuda folkbildning via distansverksamhet, men även efter pandemin så tror vi att detta kan vara ett bra komplement till våra fysiska cirklar. Här har vi därför samlat lite tips och trix för att hålla digitala cirklar och möten.

Läs mer om vilka digitala verktyg som finns och rekommenderas, våra mötestips och tips på digital pedagogik samt lär dig mer om hur du kommer igång med livesändning av arrangemang.

Kolla in våra digitala tips

Vi söker just nu cirkelledare inom..

Vill du hålla i marknadscirklar som är öppna för allmänheten? Då tycker vi att du ska klicka in här för att se vilka områden vi just nu söker kursledare inom!

Självklart tar vi även emot spontanansökningar och tips på nya kurser/föreläsningar via vår mailadress kalmarlan@sv.se alt. via kontakt med någon av våra verksamhetsutvecklare.

Vi söker just nu cirkelledare inom..

Möt och inspireras av andra cirkelledare

 • icon

  Möt Karin Härnström - cirkelledare i pralinskapande

  Här har vi Karin Härnström – en av våra härliga cirkelledare som håller kurser i både Kalmar och Torsås.

  Läs mer
 • icon

  Möt Marika Danielsson

  Här har vi Marika Danielsson, en av våra fantastiska och kreativa cirkelledare som håller kurser i Kalmar.

  Läs mer
 • icon

  Möt Raija - en av våra högläsare

  Möt Raija - en av våra fantastiska ideella högläsare.

  Läs mer
 • icon

  Möt Niklas Hellström

  Möt Niklas Hellström - just nu ledare i kurser som Förarintyg för båt, Kustskepparintyg, VHF-radio och Vattenskoterbevis, främst i...

  Läs mer
 • icon

  Möt Arne Johansson

  Arne Johansson är Vimmerbys nya cirkelledare i släktforskning, en populär kurs som snabbt blev full.

  Läs mer
 • Läs fler intervjuer