Djur, natur & miljö

Lär dig biodling från grunden

Kursinnehåll
Biodling är ett hantverk och en sysselsättning där man arbetar i samklang med naturen. Bisamhället är ett fönster till naturen och du som biodlare kan betrakta årstidernas utveckling genom det. Denna studiecirkel syftar till att, under första året, lära ut grunderna i biodling, både teoretiskt och praktiskt. Efter genomförd kurs ska du ha tillräcklig kunskap för att sätta igång en egen biodling och ha fått de mest grundläggande kunskaperna. Varje deltagare får en mentor från biodlarföreningen.

Förkunskaper
Detta är en grundkurs och inga förkunskaper krävs.

Material
Litteratur: Min biodling - arbetsbok för deltagare, Mina första år som biodlare, Boken om biodling.
Vi beställer böckerna till er så att ni har dem till den första sammankomsten.

Kursledare
Pia Naga och Anne Töyrä Nilsson från Nybroortens biodlarförening.

Bra att veta
Kursen genomförs i samarbete med Nybroortens biodlarförening.
Ni träffas varannan vecka med start tisdagen den 7 februari. Vid ett par tillfällen kommer ni att vara på annan plats än i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler, det kan även bli så att de sista träffarna äger rum till hösten för att ni ska få möjlighet att vara med om och se hur biodlingen fungerar under olika årstider. Mer information om detta får ni av kursledarna vid första kurstillfället.

Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.


Varmt välkommen!