Om SV Kalmar län

Studieförbundet Vuxenskolan i Kalmar län är en folkbildningsaktör som erbjuder kreativa mötesplatser över hela länet. Vi vill ge människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang. Vi arbetar för att vara en lokal kraft för samhällsutveckling. SV är folkbildningens mest lokala studieförbund, med 220 kontor lokalt förankrade i alla kommuner. I Kalmar län har vi kontor i Västervik, Vimmerby, Oskarshamn, Mönsterås, Borgholm, Kalmar och Nybro. Studielokaler använder vi i hela länet. Genom att arrangera ett rikt utbud av cirklar, föreläsningar och kulturarrangemang ger vi boende i Kalmar län möjlighet till att växa genom ny kunskap och spännande möten med andra människor.

Snabbfakta SV Kalmar län

  • Verksamhet i länets alla 12 kommuner.
  • Bemannade kontor i 7 av länets kommuner.
  • Varje år deltar runt 12 000 deltagare i våra studiecirklar och annan folkbildningsverksamhet runt om i länet, över 6 000 av dessa är unika deltagare.
  • Vi genomför nästan 35 000 studietimmar varje år.
  • På våra närmare 2 000 kulturarrangemang/föreläsningar deltar över 100 000 deltagare.


Våra profilområden

Vi har identifierat fyra viktiga profilområden som reflekterar vår strävan att vara en meningsfull resurs i samhället: 

  • Föreningsliv: Vi stödjer och utbildar föreningslivet genom att erbjuda resurser och kunskap som hjälper föreningar att växa och trivas. 
  • Integration: Vi arbetar för att främja integration genom utbildning och möjligheter till social interaktion för nyanlända.
  • Funktionsrätt: Vi engagerar oss för funktionsrätt och inkludering och erbjuder kurser och aktiviteter som främjar alla människors rätt att delta fullt ut i samhället. 
  • Landsbygder: Vi är en resurs för människor på landsbygden och erbjuder utbildning och kulturaktiviteter som främjar hållbarhet och samhällsutveckling.

Oavsett om du vill fördjupa dig inom ett visst ämne, utveckla dina färdigheter, delta i samhällsengagemang eller helt enkelt träffa nya vänner, är vi på SV här för dig. Vår målsättning är att erbjuda en värld av möjligheter, och vi ser fram emot att välkomna dig till vårt gemenskapliga nätverk av lärande och kreativitet. 

Vår Vision & Värdegrund

Vision

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet.


Värdegrund

Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga rättigheterna. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor. Den utgår från individens rättigheter och skyldigheter att som aktiv medborgare ta ansvar för en samhällsutveckling som stärker den liberala demokratin.

SV Kalmar läns styrelse 2023

Ordförande: Filip Qvarnström - filip.qvarnstrom@gmail.com

Vice ordförande: Mats Blomberg - mabbe.blomberg@gmail.com

2:e vice ordförande: Eleonor Nilsson - elleniflaka@hotmail.com


Ledamöter:

Peter Olsson - peter.liberalerna@gmail.com

Ann-Margret Lindholm (Liberalerna) - bodavinden@telia.com

Anders Bergzén (SPF) - a.bergzen@gmail.com

Fredrik Lindwall (Centerpartiet) - fredrik@cuncta.se

Otto Jacobsson (LRF) - harnum.kullen@gmail.com

Inspireras av våra cirkelledare

Hos oss på SV Kalmar län finns det över 600 cirkelledare - cirkelledare som håller i allt från cirklar i föreningar och kamratgrupper till kurser riktade mot allmänheten. Cirkelledarna är en av våra viktigaste grundbultar på SV. Deras engagemang, driv och kunskap bidrar till folkbildningen, något som är så otroligt viktigt för samhället i helhet.

Vill du jobba hos oss?

Vill du också ha kul på jobbet? Anslut till vårt folkbildningsteam!

Grundorganisationer och samverkande föreningar

Studieförbundet Vuxenskolan bildades (SV) 1967 genom en sammanslagning av Svenska Landsbygdens Studieförbund (SLS) och Liberala studieförbundet (LiS). Centerpartiet (C), Liberalerna (L) och Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) är SVs grundorganisationer.

Integritetspolicy - GDPR

Vill du veta lite mer om hur vi arbetar med GDPR? Då hittar du informationen här.

Följ oss på sociala medier!

Vill du veta vad som händer i vår verksamhet? Följ oss då på sociala medier och/eller anmäl dig för att få vårt nyhetsbrev!