Tillbaka

Gods och gårdar

Den första boken med titeln ”Gods och Gårdar i Kalmar län” gavs ut i samlat verk 1939, för över 70 år sedan. Idag är detta en eftertraktad och värdefull kulturskatt som vårdas ömt av dess ägare. I boken presenteras i text och bild gods, gårdar och fastigheter i vårt län.  

Innehåll

Försäljning av Gods och gårdar Kalmar län

Aktuellt

 


”Gods och Gårdar” har på senare år producerats och getts ut i Jönköpings- och Kronobergs län med SV som projektägare. Och sedan våren 2015 har även Kalmar län ett komplett uppdaterat verk av ”Gods och Gårdar”.

Under de senaste fem åren har SV Kalmar län arbetat med att ta fram en nyproduktion. Cirka 17 000 jord- och skogsbruksfastigheter i länet, med en markareal på minst 2 ha har inventerats. En viktig dokumentation, dels för att studera den utveckling som skett de senaste 70 åren på länets jord- och skogsbruksfastigheter och dels för att hinna ta del av den historia och kunskaper som finns på fastigheterna, innan de försvinner. Ingen annanstans finns detta dokumenterat.

 

Gods och Gårdar Kalmar län omfattar fyra böcker med följande indelning:

 

o Band 1: Vimmerby-Hultsfred-Högsby

 

o Band 2: Emmaboda-Kalmar-Nybro

 

o Band 3: Västervik-Oskarshamn-Mönsterås

 

o Band 4: Borgholm-Mörbylånga-Torsås

Gods och Gårdar Band 1, 2, 3 och 4 finns ute för försäljning. De kostar 1800 kr per bok.

Då vi inte kan ta emot betalkort på kontoren är det enbart fakturabetalning som gäller. Böckerna går även att köpa på bokhandeln i Vimmerby, Västervik, Dillbergska och Akademibokhandeln i Kalmar samt på Bohmans bokhandel i Nybro.

Logga Gods och gårdar